Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
educació
La CUP Tarragona proposa garantir la universalitat de les llars d’infants des de la gestió pública
17/01/2017 Educació
La CUP de Tarragona presentarà una moció al proper Ple municipal, que tindrà lloc el dijous 26 al matí, on defensarà l’accés universal a l’educació infantil (de 0 a 3 anys) i que la totalitat de les llars d’infants de la ciutat es gestionin de forma pública.

D’aquesta manera, la candidatura municipalista pretén incidir en una etapa de l’escolarització determinant per a l’aprenentatge dels infants i que, segons recull un informe del Síndic de Greuges de Catalunya, pot reduir el biaix educatiu que hi pot haver entre infants de famílies amb diferències socioeconòmiques: «Diversos treballs posen de manifest que els infants de famílies de classes treballadores, de mitjana, obtenen pitjors resultats acadèmics i abandonen abans el sistema educatiu que els infants de famílies de classes mitjanes professionals, i que les desigualtats es redueixen entre els infants que han estat escolaritzats de forma primerenca».

Per això, la formació anticapitalista recorda que ja va presentar «[…] una moció per tal de defensar la ILP d’Educació, que precisament incloïa l’educació de zero a tres anys dins de l’educació obligatòria, ja que pensem que ha de ser la Generalitat qui es faci càrrec d’aquest període i que, alhora, la gestió dels centres sigui totalment pública i l’educació sigui universal».

També per aquest motiu la CUP defensarà la gestió pública en aquest Ple, tal com ha fet en anteriors ocasions i en el mateix sentit que es desenvoluparà un debat entre organitzacions sindicals per tal que es debati a l’entorn de la gestió pública dels serveis municipals.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid