Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTAT ESPANYOL
L'Estat espanyol dóna per perduts almenys 26.000 milions d'euros en ajudes a la banca

El diari El País ha publicat un article on s'explica que "26.300 milions dels que va posar l'Estat s'han perdut per sempre, malgrat que el Govern va prometre que els ciutadans no pagarien la crisi". Els membres del Govern espanyol van dir diverses vegades que la crisi financera la pagarien els bancs, no els ciutadans.

13/09/2016 Economia

El diari El País ha publicat un article on s'explica el Banc d'Espanya ha reconegut aquesta setmana que fins ara només ha recuperat el 5% dels 51.303 milions que va deixar al sistema financer perquè es recapitalitzés i que 26.300 milions (que va posar l'Estat) s'han perdut per sempre, malgrat que el Govern espanyol va prometre que els ciutadans no pagarien la crisi. A més, els bancs van posar 11.712 milions més ja irrecuperables. En total, 38.012 milions que es van destinar a netejar els balanços de les caixes fallides i que els contribuents (i els clients de la banca) no recuperaran.

Els membres del Govern espanyol van dir diverses vegades que la crisi financera la pagarien els bancs, no els ciutadans. Luis de Guindos, ministre d'Economia, va afirmar el 13 de juny del 2012 al Parlament espanyol : “No tingueu cap dubte que es recuperarà la majoria del que s'ha destinat als bancs nacionalitzats. El préstec no tindrà cost per a la societat, sinó tot el contrari”. El mateix dia, el president Mariano Rajoy va afirmar: “És un crèdit a la banca i ho pagarà la mateixa banca”. El 31 d'agost del 2012, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, va dir: “Hem fet aquest rescat a la banca perquè no costi ni un euro als contribuents”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid