Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
El tribunal de Perpinyà admet que una consulta sobre la independència forma part dels drets democràtics

Amb aquesta resolució del Tribunal de Perpinyà s'admet l'exercici de la consulta com una forma de llibertat d'expressió i gràcies a això el Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord té l’oportunitat d’organitzar el referèndum popular sobre la independència

29/04/2016 Política

El tribunal de la Ciutat de Perpinyà ha fet públic en les conclusions que defensar el referèndum d'un poble entrea d’autodeterminació entra dins dels paràmetre de l'exercici de la llibertat d’expressi.

La notícia d'aquest posicionament del tribunal s'ha difós a Vilaweb.cat citant el mitjà en francès France Bleu.

Amb aquest argument el tribunal francès ha desestimat la idea de dissoldre el Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord. Segons aquesta notícia es tracta d'"una gran victòria dels sobiranistes nord-catalans, perquè s’ha refusat la petició de la prefectura dels Pirineus Orientals d’il·legalitzar el grup, que havia demanat el desmantellament del poder republicà."

L'antecedent de la prohibició i ara legitimació prové de la intenció del comitè nord-català d'organitzar una consulta sobre la independència, i sumar-se així a les consultes populars que van començar a Arenys de Munt i que va culminar amb la consulta del 9-N. Aleshores prefecte de Perpinyà va requerir l’actuació de la justícia francesa el 2014, per tal que prohibís la consulta a la Catalunya Nord.

Ara, l’Estat francès ha estat condemnat a pagar 1.500 euros de despeses judicials, i la sentència del tribunal de Perpinyà obre el camí a una futura consulta legal. Gràcies a aquesta resolució el Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord té l’oportunitat d’organitzar el referèndum popular sobre la independència. I si l'Estat pretengués dissoldre l’entitat sobiranista, abans caldria que aquest mesura comptés amb el suport d'un consell de ministres del govern francès.

D'altra banda fa un any que des d'alguns sectors sobiranistes de la Catalunya Nord es desconfia d'aquest Comitè per l’Autodeterminació de Catalunya Nord ja que el seu president (Robert Casanovas) és un antic mebre dels serveis secrets francesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid