Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita institucional
La CUP de Tarragona qüestiona el baròmetre "Valora Tarragona" i defensa que la millor opinió és la consulta popular
09/10/2015 Política

En relació amb el mecanisme de participació ciutadana anomenat Valora Tarragona que l’Ajuntament de Tarragona ha contractat amb l’empresa de consultoria Ceres, la CUP de Tarragona manifesta que aquest intent de posar en marxa un baròmetre d’opinió ciutadana sobre la gestió municipal és clarament insuficient, tècnicament coix i de resultats poc versemblants.

Així, considerem que Valora Tarragona és un recurs consultiu de curt abast que no serveix per radiografiar la realitat social de la ciutat ja que aquest fals “baròmetre” opera al voltant d’un qüestionari que només responen les persones inscrites voluntàriament en el registre habilitat per l’empresa Ceres. D’aquesta forma, el sistema ideat per Ceres es limita a allò que l’empresa anomena “orelles ciutadanes”, és a dir, una xarxa de panelistes voluntaris per expressar un determinat parer sobre temes d’actualitat.

Si bé des de la CUP defensem tota mesura d’impuls a la participació popular, cal desemmascarar  iniciatives com ara Valora Tarragona, ja que no estem davant d’un baròmetre fiable ja que això requereix un disseny de mostra que abasti tota la ciutat, i no només de 150 informadors voluntaris concentrats bàsicament als barris del centre (només hi ha dos inscrits de Bonavista i tres de Campclar). En conseqüència, Valora Tarragona és un altaveu asimètric que no permet fotografiar l’opinió dels tarragonins i de les tarragonines. 

Tot i la manca de paràmetres científics, la primera onada de resultats de les “orelles permanents” incorpora algunes dades aproximatives curioses i interessants, com ara l’opinió dels participants a l’enquesta en relació als Jocs Mediterranis 2017: només un 44% dels enquestats són favorables a la celebració dels Jocs, en tant que la majoria es manifesten en contra o indiferents.

Si alguna cosa ens indica aquesta dada és que és necessari més que mai encetar una consulta ciutadana vinculant per tal d’aclarir el suport real del poble de Tarragona a un projecte que des de la CUP qualifiquem de forat d’endeutament ruïnós i d’espectacle  innecessari que no contribueix a afrontar les necessitats i mancances socials de la ciutat. En definitiva, apostem per donar la veu directament al poble de Tarragona i no conformar-nos amb l’opinió parcial de les “orelles permanents” que ara presenta l’Ajuntament de Tarragona.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid