Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
“L’estranya salutació” de Ciudadanos

Els darrers dies han circulat informacions a internet sobre “l’estranya salutació” dels “tres dits” de Ciudadanos

06/10/2015 Política

La salutació amb els tres dits simbolitza els tres elements de la Santíssima Trinitat. Fa segles que els reclutes de la Guàrdia Suïssa Pontifícia a la Ciutat del Vaticà utilitzen aquest gest quan fan el seu jurament de fidelitat al Papa en la cerimònia realitzada cada any el 6 de maig en record de la seva ferotge resistència durant el saqueig de Roma de 1527.

En alemany s'anomena Schwurhand i va ser utilitzada pels membres de les Joventuts Hitlerianes, les SS i l'exèrcit quan feien el jurament de fidelitat a Hitler. També és una salutació nacionalista sèrbia relacionada amb la Santíssima Trinitat i amb el fet que els serbis tradicionalment se saluden fent-se 3 petons.

Algunes informacions que circulen per la xarxa indiquen que “l’estranya salutació” de Ciudadanos no té relació ni amb la Guàrdia Suïssa, ni amb els nazis ni amb els serbis sinó que el primer cop que la va utilitzar l'Albert Rivera era pels tres diputats que va treure el seu partit a les eleccions autonòmiques de l'any 2006 i el segon pel 3% (una de les icones dels grups unionistes durant la darrera campanya).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid