Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
La portaveu de Ciudadanos a les Corts Valencianes afirma que el valencià és "emotiu però poc útil"

La diputada Carolina Punset (C's) també considera que la immersió lingüística ens du a l'"aldea" i adverteix el nou president de la Generalitat Ximo Puig (PSPV-PSOE) dels "perills del nacionalisme" en atenció a Compromís.

25/06/2015 Política

Esta vesprada durant la investidura del nou president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, la portaveu de Ciudadanos, durant la seua intervenció ha afirmat que recuperar el valencià "pot ser molt emotiu però poc últil per trobar una ocupació", frenant-se "el desenvolupament personal i col·leciu de la Comunitat", així com titllant la immersió lingüística de "tornada a l'aldea".

Ha recordat que la immersió lingüística la va iniciar un Consell socialista que ha provocat que "més del 90% d'escoles pública a les comarques de Castelló tinguen un sistema d'immersió únicament en valencià".

En la seua opinió, "no és cert que el saber no ocupa lloc, no es pot saber de tot" i ha apuntat que el castellà és una "aposta de futur" i l'anglès, "l'esperanto del nostre temps" i "abandonar les llengües universals per recuperar una minoritària pot ser molt emotiu, però poc útil per trobar feina".

A més, li ha demanat a Puig que no "remate la faena" posant a la cartera d'Educació a una persona vinculada al sobiranisme perquè llavors "pobres els que no puguen pagar una escola privada, perquè hauran d'estudiar espanyol per osmosi", en atenció al designament de la consellera d'Educació Gràcia Jiménez, membre d'Escola Valenciana.

També ha volgut advertir els socialistes que "no hi ha nacionalisme moderat sinó que sempre deriva en el sobiranisme" i que la seua proposta d'immersió lingüística al valencià en comptes d'apostar pel trilingüisme "pot ser entranyable però poc útil per trobar una ocupació" i seria un "fre per al desenvolupament personal i col·lectiu "del País Valencià, ja que cal recordar que Compromís fora part del bipartit que constitueix el Govern valencià, amb el suport per a l'investidura de Podem.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid