Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Activistes d'arreu del territori donen suport a Guanyem Badalona

La candidata a l'alcaldia, Dolors Sabater, proposa fer una “auditoria del deute públic” a l'Ajuntament i “tornar el poder de decisió sobre el pressupost municipal al poble” en l’acte central de campanya.

17/05/2015 Política

Miguel Urbán, eurodiputat de Podemos; Gerardo Pisarello, número 2 de Barcelona en Comú (BEC); Manuel Delgado, de Comunistes.cat, i David Vidal, regidor de la CUP de Reus, han participat aquest dissabte, 16 de maig, en l'acte central de campanya de Guanyem Badalona en Comú, celebrat a la plaça d’Antònia Boada (Bufalà). En les seves intervencions, han cridat la ciutadania a donar suport a aquesta plataforma ciutadana perquè és “l'única candidatura que assegura que la veu del poble arribi a l'Ajuntament i es pugui posar fi a la corrupció i al clientelisme”.

Durant l'acte, els membres de les forces polítiques alternatives han acompanyat la candidata a l'alcaldia per Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, que s'ha compromès a “donar veu a les lluites del carrer” al ple municipal. En aquest sentit, ha proposat fer la primera auditoria del deute públic a l'Ajuntament de Badalona i “tornar el poder de decisió sobre el pressupost municipal al poble”. I ha acabat la intervenció dient: “Governarem amb vosaltres, perquè som els mateixos, i exercirem el poder popular dels carrers i les places per garantir la transparència i el control, i vosaltres ens controlareu a nosaltres”.

Miguel Urbán (Podemos) ha criticat que les lleialtats dels partits que han governat fins ara estan amb el poder econòmic i les grans empreses, i no amb la majoria de ciutadans i ciutadanes. Per això, ha instat la ciutadania a perdre la por i donar suport a una aposta valenta com la de Guanyem Badalona, amb què el poble “pot entrar a l'Ajuntament per posar-hi llum i taquígrafs i netejar la corrupció”. “Ja no són casta, són màfia”, ha proclamat.

Per la seva banda, David Vidal (CUP), una de les persones que han destapat el ‘cas Innova’ de corrupció a la sanitat pública, ha apostat per gestionar les empreses públiques amb total transparència, tal com defensa Guanyem Badalona. El regidor de Reus ha denunciat que el govern d'aquella ciutat, i de moltes altres com Badalona, amb la connivència d'altres partits, “ha gestionat les empreses públiques com si fossin de la seva propietat, amb pràctiques opaques, corruptes i clientelars”.

Gerardo Pisarello (BEC) ha afegit que Badalona “no està sola” en la seva lluita i que són moltes les localitats on s'està iniciant una “rebel·lió municipalista” i una “rupturademocràtica” per acabar amb les oligarquies econòmiques i polítiques que estan governant fins ara a favor d'una minoria privilegiada. “La llibertat i els drets no baixaran de dalt, som nosaltres els que hem de pujar a conquerir-los”, ha assegurat Pisarello, parafrasejant l'activista política nord-americana Emma Goldman de finals del segle XIX.

Manuel Delgado (Comunistes.cat) també ha alertat de la gravetat de la incidència del discurs feixista i xenòfob a Badalona i ha cridat a lluitar contra aquest fenomen. Per Delgado, els que defensen aquest discurs “són incompatibles amb els valors democràtics i són ells els que han de ser netejats”.

Salva Maldonado, entrenador del Club Joventut Badalona, col·labora amb el sorteig de Guanyem Badalona en Comú

Després dels parlaments, Guanyem Badalona en Comú ha celebrat un dinar popular i un sorteig, en què Salva Maldonado, entrenador del Club Joventut Badalona, la Penya, ha estat l'encarregat de fer pública la combinació guanyadora (1604). En total, l'acte central de campanya ha comptat amb l'assistència de prop de 200 persones.

Els fons obtinguts amb la venda de butlletes es destinaran a finançar la campanya de Guanyem Badalona en Comú per a aquestes eleccions municipals. Cal recordar que aquesta formació no depèn econòmicament de cap entitat financera i és un projecte polític autogestionat i finançat amb criteris de total transparència. El premi del sorteig consisteix en una compra de 300 euros en mercats municipals de Badalona, amb la qual cosa també es vol promoure el comerç de proximitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid