Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
David Fernàndez, el més ben valorat i a peu de trinxera

David Fernàndez, el més valorat i a peu de trinxera, apareix avui a diversos mitjans anunciant el seu comiat com a diputat autònomic i el retorn al treball cooperatiu compaginat amb l'activisme social i polític

06/04/2015 Comunicació

David Fernàndez,  diputat per la CUP al Principat, està considerat com el polític més valorat i que es manté a peu de trinxera, des de la coherència i l'activitat.

Avui apareix a diversos mitjans, entre aquests La Vanguardia, en què Enric Juliana l'entrevista recordant que és  "el polític més ben valorat en les enquestes catalanes" i que "prepara la seva eclipsi; el seu partit, la CUP, independentista d'esquerres, prohibeix repetir mandats." Fernàndez respon al periodista en diverses qüestions, entre les quals el creixement de la CUP, a què respon: "S'ha multiplicat per dos. A les eleccions locals del 2011 va presentar 70 candidatures. Ara hi ha 162 llistes. Si prenem com a referència les municipals del 2007, ha quintuplicat. La CUP és una formigueta tenaç. Antropològicament anticapitalista. Obsessionada per la coherència. Molt interessada pel cooperativisme i per tot el que afecta la vida quotidiana. Assembleària. Per tant, lenta. No hi ha pressa. Els canvis han de començar per baix."

"Escollir els més honestos i tractar-los com els més lladres"

L'entrevista a La Vanguardia remet a una extensa entrevista de  Josep Manuel Vallejo al diputat independentista, publicada a "Recerca" de Catalunya Franciscana, un petit mitjà trimetral dels frares caputxins, en què Fernàndez respon, entre altres, que "Som conscients que els canvis comencen a altres llocs. De fet, nosaltres sempre hem dit que a la CUP, com a projecte polític, estem per la recomposició o reconstrucció democràtica dels Països Catalans, i això comença als barris, a les comarques i als municipis." I que davant la corrupció o l'assimilació al poder "Hi ha una cosa que és latent i permanent, que la condició humana és capaç del terrible i del sublim, per dir-ho així. Aquesta és l’argila de la que estem fets. Però tu poses dispositius. En el cas de la CUP diem d’escollir els més honestos i tractar-los com els més lladres. Aquesta és la lògica. A la CUP fem una sola legislatura, tenim un salari limitat a 1400 euros mensuals amb 14 pagues, i no podem tenir més d’un càrrec."

En aquesta llarga entrevista també anuncia el seu comiat com a diputat autònomic, un cop esgotada la legislatura, i el retorn al treball cooperatiu compaginat amb l'activisme social i polític.

El més ben valorat

Avui també Nació Digital, a la notícia "Qui no estima David Fernàndez?", s'afirma que el diputat "augmenta la seva valoració pública malgrat el desgast de l'activitat mediàtica" i que "El sobiranisme l'entronitza Els votants cupaires, però, no prioritzen el lideratge com a motiu per decidir el seu vot." L'article d'aquest digital apunta que les enquestes del CEO també apunten "que no pateix desgast per la seva presència mediàtica i política tot i presidir un dels afers més complicats de la vida parlamentària: la Comissió Pujol." I descriu lque la progressió de la valoració de Fernàndez que "seria el somni de qualsevol assessor d'imatge o spin-doctor." Segons aquesta font en el Baròmetre del CEO de novembre de 2013, el cap de files cupaire tenia una nota entre els enquestats d'un 5,07 sobre 10. Cinc mesos després la nota s'enfilava al 5,47, col·locant-se en el podi dels polítics més ben valorats. En el Baròmetre d'Octubre de 2014, la nota s'enfilava fins el 5,58 i el març de 2015, se situava en el 5,88 sobre 10.

L'article explica que els votants sobiranistes (ERC i CDC) són "més generosos" amb Fernàndez, a diferència dels del bloc unionista de C's, PSC, PP i Podemos, que aquest mitjà descriu amb un "ni amb pintura" sobre la puntuació d'aquests votants per a Fernàndez.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid