Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Campanya de simbologia espanyolitzadora a Barcelona

La "Marca España”, amb l'entitat “Barcelona Global”, guarneix Barcelona amb símbols de l'espanyolisme, aprofitant el marc del Mobile World Congress i amb els suport de diverses administracions

02/03/2015 Política

Una piulada al Twitter advertia ahir: "Nova decoració al Moll de la Fusta, Salvat-Papasseit es deu haver regirat a la seva tomba...", acompanya d'una imatge presa al Moll de la Fusta (Foto) en què apareix també el monument al poeta català, amb un mural d'una gran bandera espanyola inacabat.

Avui el digital Directe.cat recorda rementent a una informació  que El Periódico que "l’ens “Marca España” que lidera Carlos Espinosa de los Monteros, actuant d’esquenes a l’Ajuntament de Barcelona ha preparat una sèrie d’actes per mostrar al món una Barcelona més espanyola que mai."

Segons el digital aquesta espanyolització es durà a terme amb la col·laboració de l’entitat Barcelona Global, que presideix Marian Puig, i que teòricament col·labora amb l’Ajuntament amb la promoció de la marca Barcelona.

La notícia apunta també que tots aquests actes espanyolitzadors s’han preparat sense demanar la col·laboració de l’Ajuntament i la Generalitat de la CAC.  Per dur-la a terme han contractat el polifacètic Manuel Fuentes per tal que presenti cada nit i fins divendres al Moll de la Fusta un espectacle de vídeo mapping en 3D per exhibir "el talent, la innovació i la creativitat espanyola a la capital catalana amb la lletra “Ñ” de protagonista."

No en tenen prou amb la televisió

Malgrat la intensa campanya espanyolista i distorsionadora exercida per les televisions espanyoles, tant privades com la TVE, els constructors de la identitat espanyola han considerat que no hi ha prou amb la propaganda virtual, allunyada de la realitat de la població catalana i de la resta de l'Estat.

Una de les mesures més palpables d'aquesta campanya d'espanyolització ha estat la visibilització de forces de l'exèrcit ocupant: legionaris, soldats en pràctiques, desfilades, misses castrenses, etc. Una mesura que ha provocat un evident reguig social i que no ha quallat.

Ara han volgut portar la imatgeria espanyolista a peu de carrer, i concretament al cor de Catalunya, on brilla per la seva absència fora dels centres administratius de l'Estat i del seus cossos armats, i és clar, també d'alguns camps de futbol en què els grups ultradretans en fan bandera.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid