Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Ajuntament de Badalona espanyolitza noms de la cultura catalana

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona ha denunciat que l'Ajuntament utilitza el bilingüisme en la propaganda institucional i espanyolitza literalment noms de la cultura catalana.

L'Ajuntament de Badaona ha editat una octaveta signada per l'alcalde, Jordi Serra, majoritàriament escrita en castellà i en què espanyolitza noms de la cultura tradicional i popular catalana de la ciutat -els "diablos Kapaoltis"- i d'un conegut grup d'animació infantil -"la Tresca y la Verdesca".

16/01/2011 12:04 Llengua

Aquesta octaveta ha sortit pocs dies després que la majoria de forces polítiques del consistori badaloní rebutgés les sentències del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística.

La propaganda espanyolitzada fa referència a la inauguració de la Plaça Antonio Machado i el Carrer Víctor Balaguer, al barri de la Salut.

La CUP de Badalona demana a l'equip de govern, format per PSC, CiU i ERC, que no discrimini lingüísticament els ciutadanes de Badalona per raó del barri on visquin. "No podem permetre que des de les nostres institucions es doni l'esquena a la normalització de la nostra llengua, tant clarament desfavorida en molts àmbits de la nostra ciutat", lamenta la formació, que demana a l'equip de govern que utilitzi sempre el català com a llengua pròpia i normal de l'administració local.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid