Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport públic
1r Congrés en Defensa del Transport Públic per reivindicar un gir radical en les actuals polítiques

Convocat per Organitzacions, plataformes i usuàries de tot Catalunya

20/03/2015 Drets i Llibertats

El proper dia 11 d'abril se celebrarà el 1r Congrés en Defensa del Transport Públic amb els objectius d'aglutinar, unificar i amplificar les lluites reivindicatives –laborals, socials, veïnals i ecologistes–, i també construir un nou model de transport públic per a tothom. El transport públic és un dels pilars fonamentals per a una societat justa i equitativa, i una prioritat urgent davant l'actual crisi social, energètica i ambiental.

Les polítiques dels successius governs municipals, de la Generalitat de Catalunya i del Govern espanyol no han afavorit el transport públic ni han fomentat un model de mobilitat social i sostenible. És més, han anat en direcció contrària, sempre promovent l’ús del vehicle privat (infraestructures viàries, peatges a l’ombra, subvencions directes a la compra, descomptes en les autopistes, etc.). Mentrestant, la promoció del transport públic es veu contínuament atacada, entre d’altres, per l’encariment dels preus, la supressió d’infraestructures, rutes i horaris de trens i autobusos (abandonament de l’R-3 o l’anunci de supressió de la línia urbana de ferrocarril a Salou i Cambrils…), l’empitjorament generalitzat de les condicions de la mobilitat, la manca d'accessibilitat, les privatitzacions (per exemple, la T-Mobilitat) o la no aprovació d’una llei de finançament del transport públic, pendent des del 2004 d’acord amb la Llei 9/2003 de la mobilitat.

En aquest marc, es convoca el 1r Congrés en Defensa del Transport Públic de Catalunya, que tindrà lloc el proper 11 d’abril del 2015 a l’Ateneu l’Harmonia de Sant Andreu (Recinte Fabra i Coats, carrer de Sant Adrià, 20 –Barcelona–). En aquest Congrés participaran usuàries, tècniques, ecologistes i expertes del transport públic, i s’abordaran propostes i estratègies d’acció en tres eixos principals:

1. Tarifes i finançament del transport públic.
2. Serveis de transport públic (subdividit en: 2.1. Zona 1 - Àrea metropolitana de Barcelona, i 2.2. Interurbà/Rodalies/Regionals/Internacional).
3. Model de gestió pública i participació ciutadana (opacitat, corrupció, privatitzacions, T-Mobilitat i espais de participació).

Atesa l’amplitud de les metes a assolir, el Congrés pretén posar en comú les lluites i accions al carrer per fer visibles les reivindicacions, i treballa per generar propostes i alternatives confluents per tal de garantir el dret universal a la mobilitat, entès com un servei públic de gestió directa que garanteixi: l’accessibilitat social, territorial i per a les persones amb discapacitat; la seguretat, i el respecte al medi natural i la salut de les persones.

Per això, es duran a terme les accions necessàries per tal que els acords assolits entre les assistents al Congrés siguin inclosos en les agendes polítiques de tots els actors en el territori català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid