Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport public
STOP PUJADES es mobilitza en suport a la #vagadetotes

Avui obrirà les portes a tres estacions de metro (Llucmajor, Hospital Clínic i Arc de Triomf, a les 18h)

22/10/2014 Drets i Llibertats

Aquest dimecres dia 22 d'octubre la Plataforma Stop Pujades fa una triple convocatòria a les 18h a les estacions de Llucmajor, Hospital Clínic i Arc de Triomf, per obrir les portes del metro.

La Plataforma ha fet una crida també als col·lectius feministes a construir entre totes un disseny alternatiu de transport públic, adaptat a totes les realitats i necessitats, que contribueixi a transformar la societat. Aquestes aportacions es faran en el marc d'uns debats que es presentaran properament. L'objectiu és consensuar un model tarifari, de qualitat i veritablement públic.

Després de la jornada del dia 8 d'octubre on es va protestar davant l'Autoritat del Transport Metropolità reclamant una baixada de tarifes pel 2015, demà dimecres es posa l'èmfasi en el perjudici a les dones dels augments tarifaris. La convocatòria està emmarcada dins la «Vaga de Totes», una jornada de lluita feminista no només des d'un punt de vista laboral, sinó també social, reproductiu, domèstic, etc.

Les dones són usuàries majoritàries del transport públic, concretament un 25% més que els homes, i tenen un patró de mobilitat més sostenible i segur que ells. Això comporta que les pujades de tarifes, les deficiències del servei i les privatitzacions del transport, com la de la T-Mobilitat, ens colpegin un 25% més.

També pateixen un model de freqüències de pas pensat exclusivament per l'ús laboral, quan aquest representa només un 17% de tots els desplaçaments. Al mateix temps, la progressiva eliminació de línies de bus del barri afecta a persones grans o dones amb càrregues familiars, la necessitat de les quals és un transport molt més de proximitat.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid