Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la ruptura
Poble Lliure fa una crida a fer imparable el camí cap a la Ruptura Democràtica als Països Catalans

L'organització independentista reclama que les properes Eleccions municipals i autonòmiques prenguin caràcter plebiscitari i constituent.

16/01/2015 Política

En un comunicat emès aquesta tarda, Poble Lliure ha manifestat que després de les renúncia a convocar eleccions immediates, "Tenim l'oportunitat de convertir el proper 24 de maig en la passa més ferma cap a la Ruptura Democràtica al conjunt dels Països Catalans. Caldrà fer de les properes eleccions municipals la manifestació d'una àmplia resposta popular i donar un cop mortal al vell règim autonòmic. El mes de maig pot ser una oportunitat per al seu lloc les diferents forces polítiques d'acord amb el seu compromís real de fer avançar el procés".

L'organització independentista ha denunciat així el pacte CDC i ERC ja que "ha han traït el mandat popular del 9N i han avantposat l'interès de partit per damunt dels interessos de la majoria del nostre poble". Un pacte avalat per Òmnium, l'AMI i l'ANC, "en contra de l'opinió d'una part significativa de les seves bases, dilata innecessàriament i perillosa el procés cap a la independència", afegeix la formació.

En aquest context, Poble Lliure considera "indispensable continuar fent créixer el projecte de la Unitat Popular, tot eixamplant les seves bases, i reforçant la CUP. La CUP i l'Esquerra Independentista han de continuar denunciant les maniobres d'aquells que van construir l'Espanya autonòmica".

Pel que fa a la resta de la nació dins de territori espanyol, l'organitazció independentista assenyala que "al País Valencià i a les Illes cal foragitar el PP de les principals institucions del país. A més, és imprescindible el compromís polític de les forces d'esquerra per tal d'endegar un procés constituent que es basi en el Dret a Decidir sobre el fruit del nostre treball i el model organitzatiu".

Sota una visó de país, per a Poble Lliure caldria fer del maig  "la primavera dels Països Catalans" i fer imparable la Ruptura Democràtica per la Independència i el trencament definitiu amb el règim del 78.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid