Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
La CUP Barcelona exigeix la reobertura del cas 4F

La formació expressa el seu suport als condemnats, així com "una abraçada a les famílies i els companys i companyes de les víctimes"

20/01/2015 Drets i Llibertats

La CUP Barcelona ha emès un comunicat on exigeix la reobertura del cas 4-F, aixi com també l’expulsió immediata del cos judicial de Carmen García Martínez, jutgessa d’Instrucció del Jutjat número 18 de Barcelona per haver fet possible i sostingut tot aquest muntatge. I que afronti les conseqüències jurídiques derivades de la seva actuació, entre altres.

Per a la formació, el seguiment multitudinari i l’impacte mediàtic que ha provocat l’emissió del documental “Ciutat Morta” (una creació possible arran de la feina de molta gent implicada i del suport del micro mecenatge) ha generat un clam enorme de rebuig d’un muntatge policíac, judicial i polític adreçat a satisfer tres objectius:

"1. El marcatge social i la repressió de sectors combatius i de ruptura a la ciutat de Barcelona, sobretot en el camp del dret de l’habitatge.
2. La constitució com a caps de turc d’una sèrie de persones que no participaren en la festa dins un local propietat de l’Ajuntament de Barcelona des del qual es llençà el test que ferí greument un agent de la guàrdia urbana.
3. La invisibilització de les pallisses i tortures per part d’agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra en les hores immediatament posteriors a la detenció de Rodrigo Lanza, Álex Cisternes i Juan Pinto.".

Segons la CUP, tot plegat no hauria estat possible sense l’enorme silenci mediàtic i institucional de part dels mateixos que ara se’n fan ressò, tot i que durant anys hi ha hagut gent denunciant-ho.

"A més de les tortures, dels anys d’empresonament i del temps afegit en règim de tercer grau que han acumulat les persones condemnades, el muntatge policíac, polític i jurídic del cas 4F provocà el suïcidi de Patricia Heras. Un fet amb unes responsabilitats no assumides ni pagades per ningú".

Des dels espais de la ruptura a Barcelona, la CUP assenyala, que "portem anys, colze a colze, denunciant el seguit de manipulacions, irregularitats i falsejaments que s’havien produït en aquest cas. Des de la CUP, com ja vam fer en el seu moment, continuem donant suport a les organitzacions i plataformes que fa 8 anys que demanen la reobertura del cas, i a les famílies i els companys i companyes de les víctimes".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid