Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Darrera sessió del #macrojudici contra 6 veïns d'Esplugues en defensa de Collserola

Els advocats de la defensa han remarcat que els policies que han prestat declaració han caigut en múltiples contradiccions i, a més, no han individualitzat les acusacions dels fets que es jutjaven.

04/11/2014 Drets i Llibertats

Avui està prevista la tercera i darrera sessió del macrojudici contra 6 veïns d'Esplugues de Llobregat per defensar Collserola de l'especulació del pla Caufec. Serà el dia en que les diferents parts (defensa, fiscalia, mossos) exposin les seves conclusions i informes finals.

En les dues sessions anteriors, les persones encausades han negat la implicació en els desordres públics en la manifestació  d'ara fa 7 anys contra el pla Caufec i ho van ratificar en la primera sessió. Els advocats de la defensa han remarcat  que els policies que han prestat declaració han caigut en múltiples contradiccions i, a més, no han individualitzat les acusacions dels fets que es jutjaven. També han denunciat que els policies van reconèixer l'existència d'una base de dades d'activistes del pla Caufec, cosa que està explícitament prohibida per llei.

Durant les dues sessions del judici, s’han realitzat concentracions i accions de suport a les persones jutjades, per part del col·lectiu Ni muts ni a la gàbia, entre les que ha destacat l’acció de penjar una pancarta de suport a la Plaça Cerdà de Barcelona.

El 6 de veïns s'enfronten a demandes de presó per part de la Fiscalia (entre 2 anys i 2 anys i 3 mesos) i l'acusació dels Mossos d'Esquadra (entre 2 anys i 4 anys i 3 mesos). Els acusen dels delictes de desordres públics i atemptat a l'autoritat a causa de l'atestat policial fet després d'una manifestació de fa 7 anys contra el pla Caufec.

Un projecte que arrenca el 1991

El pla Caufec, que arrenca l'any 1991, pretenia urbanitzar gairebé 40 hectàrees ubicades entre el barri de Finestrelles i Can Vidalet, a la falda de Collserola. L'inici de la construcció del projecte, que va comptar amb oposició veïnal des que es va gestar, arrenca el 2005, moment en què les accions de protesta es comencen a traduir en accions de desobediència civil no-violenta.

La darrera versió del Caufec, rebatejat com a Porta Barcelona, planejava la construcció de 600 habitatges d'alt standing, dos gratacels de 105 metres d'alçada amb el seu parc empresarial, un hotel de quatre estrelles i el centre comercial més gran del vessant nord de Barcelona, entre d'altres. La mobilització en contra i l'esclat de la crisi, que va colpejar Sacresa amb força, van aturar el pla, que actualment l'Ajuntament d'Esplugues –controlat pel PSC, com l'any 1991– pretén reactivar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid