Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
La CUP deixa de banda la negociació amb els partits i se centra en la campanya del 9N

Quim Arrufat ha explicat aquesta tarda que la CUP entra en un "nou esquema de treball" en el que se centraran en el treball al carrer amb l'objectiu de "dignificar i prestigiar" la consulta alternativa del 9 de novembre.

21/10/2014 Política
La CUP no vol saber res de més reunions secretes als palaus ni de la recerca d'una unitat sobiranista que a dia d'avui sembla llunyana. Després de l'accidentat dia d'ahir, el diputat de la formació independentista Quim Arrufat ha considerat que el debat dels partits sobre el 9N i les hipotètiques eleccions plebiscitàries s'ha convertit en un "fangar" en què "tots tenim part de culpa i tots som part de la solució".

I per la CUP, aquesta solució passa a dia d'avui per "canviar l'esquema de treball". "Les rèpliques i contrarèpliques no serveixen per generar consens", ha considerat, afegint que, a causa d'això, la CUP "abandona aquest escenari" i es posa "a treballar en un altre esquema, que passa sobretot per fer campanya perquè el 9N sigui una jornada de desbordament democràtic". "Ens posem a treballar al carrer", ha apuntat.

Arrufat ha volgut subratllar que el canvi d'estratègia no suposa que la CUP es "desentengui de res ni de ningú", sinó que es tracta de canviar de dinàmica davant la constatació que "qualsevol intent de tendir ponts queda marcat en la lògica de la disputa partidista". "No ens desmarquem del 9N ni llancem la tovallola", ha destacat Arrufat, que ha insinuat que la nova estratègia podria, de fet, facilitar la reconstrucció de certa unitat d'acció.

Preguntat per unes hipotètiques eleccions plebiscitàries que són, en gran mesura, responsables dels xocs entre ERC i CiU en els últims dies, Arrufat ha indicat que "el que hàgim de reclamar per després del 9 de novembre ho deixem per el 9 de novembre". Segons el diputat independentista, plantejar escenaris més enllà de la consulta "tendeix a convertir en marginal i a diluir el 9N i això no s'ho mereix ningú i menys la gent que ha aconseguit que s'arribi fins aquí". "Si volem que serveixi, l'hem de dignificar i prestigiar entre tots", ha conclòs Arrufat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid