Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9-N
Els residents catalans podran votar a Andorra el 9-N

Els residents catalans podran votar a Andorra en la consulta sobre la independència convocada per al 9 de novembre. L'Assemblea Nacional Catalana a Andorra ja havia avançat que la Generalitat buscava una solució per als 12.000 residents catalans perquè poguessin votar a la consulta sense sortir d'Andorra.

28/10/2014 Política

Segons informa la televisió andorrana, La Generalitat ha confirmat que instal·larà un punt de votació a Andorra per a la consulta del 9 de novembre. Finalment, els residents catalans podran votar en un local situat al número 25 de l'avinguda Príncep Benlloch d'Andorra la Vella i que pertany a un grup de particulars. A més, s'ha habilitat l'adreça de correu voluntarisandorra@gencat.cat perquè els ciutadans interessats es puguin inscriure com a voluntaris per col·laborar en la celebració de la consulta.


Els catalans residents a Andorra podran votar a la consulta del 9-N de diverses maneres. Si tenen el DNI domiciliat en una població catalana tindran la possibilitat d'emetre allí el sufragi. Si tenen el DNI domiciliat a Andorra han d'estar apuntats al registre de catalans a l´exterior o al cens espanyol, mitjançant la sol·licitud del Certificat d'Inscripció al Padró d'Espanyols Residents a l'Exterior (PERE) . Llavors podran votar al Palau Robert de Barcelona o al punt de votació d'Andorra la Vella.


Per altra banda l´Assemblea Nacional Catalana a Andorra ha informat que la consulta simbòlica que van dur a terme al seu estand a la fira ha comptat amb la participació d´unes 730 persones. Més del 90% van donar el seu suport a que Catalunya sigui un estat independent i una mica menys d´un 2% van rebutjar aquesta opció. Aquest simulacre estava obert a tothom que desitgés votar, no només els residents catalans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid