Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLengua
El Correllengua 2014 enceta el període de màxima activitat

Gairebé mig centenar d’indrets ja s’han afegit a la mobilització, i s’espera que durant les properes setmanes el nombre d’actes programats s’intensifiqui

02/09/2014 Política
Enguany la figura homenatjada és la poetessa Maria-Mercè Marçal (1952-1998)  pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. Enguany la figura homenatjada és la poetessa Maria-Mercè Marçal (1952-1998) pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona.

Comença el període més actiu del Correllengua. A les portes de la Diada, i sobretot a partir de mitjans de setembre, el moviment es posarà a ple rendiment per celebrar més d’un centenar d’actes arreu del territori.

Durant les setmanes transcorregudes des de l’inici de la present edició, la flama de la llengua ha visitat una dotzena de localitats: el Prat de Llobregat (Baix Llobregat), la Seu d'Urgell (Alt Urgell), Palafrugell (Baix Empordà), Rubí (Vallès Occidental) o Vilaverd (Conca de Barberà) en són alguns exemples. Prèviament, el mes de maig el moviment va passar pel Principat d'Andorra i el Rosselló (Identi'CAT 2014).

Prop d’una trentena més de municipis, viles, barris i ciutats d’arreu del territori ja han confirmat que duran a terme actes de Correllengua al llarg de les properes setmanes. Al Mapa del Correllengua 2014 s’hi pot visualitzar l’avenç del moviment de forma interactiva. Així mateix, a l’agenda del web de la CAL s’hi poden consultar els propers actes programats.

La d’enguany és una edició especialment destacada, atès que a banda de recordar la figura de Maria-Mercè Marçal, el Correllengua s’uneix als actes de suport a la celebració de la consulta i als de Commemoració del Tricentenari.

El Correllengua

Des de fa 18 anys, el Correllengua treballa per a la difusió de l'ús de la llengua i la promoció de la cultura popular de les terres de parla catalana, des d'una aposta lúdica, festiva, participativa i transversal. La CAL és una de les principals entitats que promocionen el moviment, especialment al Principat i amb col·laboracions amb les organitzacions nord-catalanes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid