Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Homenatge a Maria-Mercè Marçal a l'inici del Correllengua 2014

Avui durant tot el dia, la jornada estarà farcida d'activitats en record a la poetessa, com ara una ofrena floral allí on descansa, un lectura de poemes, o una passejada literària pels espais on va viure.

12/07/2014 Llengua

Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell) ha estat la vila escollida per a donar inici al Correllengua 2014, en motiu de ser el bressol de la reconeguda autora i activista que es recorda en aquesta edició, Maria-Mercè Marçal.

Avui, durant tot el dia, la jornada estarà farcida d'activitats en record a la poetessa, com ara una ofrena floral allí on descansa, un lectura de poemes, o una passejada literària pels espais on va viure. Els actes centrals es reserven a la tarda amb l'espectacle poeticomusical "Tres Voltes Rebel" de Vicente Monera i Jaume Calatayud, la lectura del Manifest del Correllengua 2014 escrit pel periodista i director de VilaWeb Vicent Partal, i el parlament de Josep Borrell, filòleg i antic director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. El dia acabarà amb una doble activitat: visita a l'estany d'Ivars i gresca i xerinola amb la festa de l'esport i el sopar popular.

A banda de retre homenatge a la figura i l’obra de Maria-Mercè Marçal, aquest 2014 el Correllengua se sumarà als actes de suport a la celebració de la consulta del proper 9N i la Commemoració del Tricentenari. Aquests eixos s’afegeixen a les tradicionals activitats festives i reivindicatives entorn la unitat de la llengua.

Com cada any, la CAL posa a disposició dels organitzadors de Correllengua un ampli ventall de recursos i materials, amb l'objectiu de facilitar la seva tasca. Enguany destaquen dues exposicions de nova creació: No volem que la revolució ens neixi morta, que repassa l'acció feminista i política de Maria-Mercè Marçal, i 1714: el català, ahir, avui i demà. Et prenc la paraula, sobre les vicissituds de la llengua en els darrers 300 anys. Paral·lelament, també es pot accedir a diversos audiovisuals sobre aquestes dues temàtiques, així com a un recull d'espectacles i actuacions vinculats a la llengua i al país.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid