Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pobresa
L'Ajuntament de Girona "recomana" no donar diners als pidolaires

La "recomanació" de l'Ajuntament de Girona perquè no es donin diners als pidolaires per frenar-ne l'augment al carrer i el fet que ha ordenat a la Policia Municipal que investigui els pidolaires han causat mostres de rebuig

20/08/2014 Res-pública

El regidor de seguretat de l'Ajuntament de Girona Joan Alcalà, ha explicat als mitjans que des de gener a juny d'aquest any han posat 62 multes contra pidolaires a la ciutat, i que l'any passat en van posar només 26. Així ho explica una notícia de SER Catalunya, que assenyala que l'augment d'aquestes multes en un 50% pretén perseguir les persones que demanen al carrer de forma "organitzada."

Les mutes oscil·len dels 150 als 300 euros, una mesura surrealista si es té en compte que es tracta de persones sense recursos i que se sap que no es cobraran mai. L'amenaça, però, s'acarnissa sobre els més dèbils.

En aquesta creuada contra els més pobres el regidor de seguretat Joan Alcalà "recomana" als veïns que no els donin diners perquè "si realment els necessiten, aquestes persones poden anar a serveis socials."  A més a més ha fet que la Policia Local investigui els pidolaires amb l'argument que hi ha xarxes organitzades "que aprofiten dies de màxima afluència a Girona per sortir al carrer."

A manera d'antecedent, recordem el cas escandalós de fa quatre anys, quan el jutjat d'intrucció número 4 de Girona va ordenar l'embargament d'un pidolaire de Girona, amb l'argument de recuperar una multa de 20€ que no podia fer efectius. En un primer moment la sanció era de 40 euros, per haver-se manifestat deu dies a la plaça del Vi davant l'Ajuntament de Girona  i "no fer cas dels agents de la Policia Municipal."

Resposta i rebuig a la xarxa

Algunes persones han denunciat aquestes mesures de l'Ajuntament de Girona, perquè s'acarnissen en els més pobres. Entre aquests, el regidor de la CUP Jordi Navarro ha manifestat al Facebook que "La hipocresia és la benzina de les societats benestants."

Altres usuaris de les xarxes socials han posat de manifesta l'existència de la pobresa a Girona: "Jo fa 11 anys que visc davant porta per porta de la sopa i es veu realment que hi ha gent que ho passa malament, cada cop hi ha més gent i de tota mena..... Jo hi parlo sovint amb ells i elles i la majoria són bona gent. (...) Jo donare diners, menjar, roba o el que em dongui la puta gana, només faltaria..." O bé el comentari de referència històrica "Aixiò és la versió moderna del famòs "vagos i maleantes" del caudillo de las españas, tenen el cor de pedra."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid