Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La pobresa alça la veu, concentració sorollosa davant de la Generalitat

Sota el lema "La pobresa alça la veu", aquest dijous la plaça Sant Jaume acollirà una concentració sorollosa per rebutjar les mesures promogudes pel Govern per ajustar la Renda Mínima d'Inserció.

La subcomissió d'Acció Social d'AcampadaBCN, juntament amb treballadors socials i afectats per aquesta i d'altres retallades socials, han convocat aquesta protesta, que tindrà lloc dijous de sis a vuit de la tarda davant del Palau de la Generalitat, per denunciar que el departament d’Empresa i Ocupació hagi canviat sense avisar a ningú i sense cap criteri tècnic la manera de pagar la PIRMI.

16/08/2011 10:09 Drets i Llibertats
Així mateix, alerta que ara mitjançant xec bancari a “domicili” molts ajuts no arriben o arriben molt més tard, i que a conseqüència d’això molta gent en situació vulnerable que depèn d’aquests ajuts ha perdut fins i tot el seu pis per no poder pagar el lloguer i actualment dormen al carrer.
 

Retallada encoberta

Malgrat que segons el Govern els canvis obeeixen a una política per evitar fraus, pels afectats tot apunta a una retallada encoberta, ja que si en 15 dies no es cobra el xec o bé els beneficiaris no es presenten a una entrevista al Departament d’Empresa i Ocupació, se’ls pot tallar aquesta ajuda, sense cap mena de criteri social.

D'altra banda, part de la població que sobreviu amb aquesta ajuda estan vivint ja al carrer o han estat desnonats i han canviat d’habitatge, per la qual cosa aquesta ajuda no els pot arribar mitjançant un xec. És per això que exigeixen l'ingrés dels ajuts mitjançant una transferència bancària el dia 1 de cada mes, ser informats dels canvis a temps i que la crisi no la paguin els que menys tenen.

Per saber-ne més:

La CUP denuncia que el Govern persegueix el frau dels col·lectius més febles però no dels poderosos 

La CUP rebutja la modificació sobtada dels pagaments de les Rendes Mínimes d'Inserció  

La renda mínima d'inserció ja es cobra a través de xec 

Retallades a la Renda Mínima d'Inserció, també 

Només sis entitats han acumulat 1,3 milions d'euros en subvencions 

15 mesures anticirisi, per la CUP de Lleida i la Intersindical 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid