Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESTATS UNITS
Disturbis a Missouri

La policia ha tornat a assassinar a un jove negre després que el governador de l'estat de Missouri, Jay Nixon, va signar fa un parell de dies una ordre per enviar la Guàrdia Nacional a Ferguson, ciutat que es troba enmig de protestes contra la policia.

21/08/2014 Internacional

La policia ha tornat a assassinar a un jove negre a Missouri després que el governador Nixon condemnés l'"activitat criminal que inclou disparar contra agents de seguretat i un civil, llançar còctels Molotov, saquejar i tractar de bloquejar autopistes". Les protestes van esclatar fa una setmana, després de la mort d'un jove afroamericà a mans d'un policia. En alguns llocs, les manifestacions van desembocar en disturbis i enfrontaments amb la policia. Dissabte passat Jay Nixon va decretar un toc de queda nocturn i l'estat d'emergència per evitar noves protestes. No obstant això, alguns manifestants van optar per romandre als carrers. La policia va usar pots de fum i bales de goma per dispersar els manifestants i va detenir almenys set persones per desobediència. 

El resultat preliminar de l'autòpsia de Brown, donat a conèixer el diumenge passat, és la primera informació concreta del que ha passat en Ferguson que s'ha fet pública des de la mort del jove. Milers de manifestants han exigit informació i justícia pel que va ser àmpliament vist com un assassinat i que va generar que milers sortissin als carrers de Ferguson, en mítings que van començar amb protestes pacífiques i s'han convertit en accions violentes. La comissionada de l'ONU pels Drets Humans ha declarat que el que està passant a Missouri recorda l'època de l'apartheid.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid