Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Presentació del Correllengua 2014 a Ivars d'Urgell i Barcelona

Un any més, i ja en van divuit, la festa major de la llengua i la cultura catalana comença la seva singladura. Enguany, Ivars d'Urgell, el proper dissabte

06/07/2014 Llengua
Presentació de Correllengua a l'Espai Mallorca de Barcelona Presentació de Correllengua a l'Espai Mallorca de Barcelona

Demà i dimarts 8 de juliol es realitzaran dos actes de presentació en roda de premsa del Correllengua 2014. Enguany dedicat a la poetessa Maria-Mercè Marçal. Actes previs a l’inici oficial del proper 12 de juliol.

Demà es farà a Ivars d'Urgell  (Pla d'Urgell), i dimarts 8, a les 19.30h, a l'Espai Mallorca de Barcelona, en un acte obert al públic organitzat per la CAL i la Fundació Maria-Mercè Marçal.

L'acte de demà serà al poble on va néixer Maria-Mercè Marçali comptarà amb la presència dels organitzadors locals i dirigit als mitjans de comunicació de les terres de Ponent

En l'acte de dimarts, a més dels parlaments dels representants de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) i la Fundació Maria-Mercè Marçal, es podrà veure l'exposició "1714: el català, ahir, avui i demà. Et prenc la paraula", es projectarà l'audiovisual "300 anys de fidelitat a la llengua" i es farà una lectura de poemes de Maria-Mercè Marçal. La Sra. Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística, farà la cloenda.

El Correllengua 2014 començarà dissabte a Ivars d'Urgell

Un any més, i ja en van divuit, la festa major de la llengua i la cultura catalana comença la seva singladura. Enguany, Ivars d'Urgell ha estat la vila escollida per a donar inici al Correllengua 2014, en motiu de ser el bressol de la reconeguda autora i activista que es recorda en aquesta edició, Maria-Mercè Marçal.

La jornada tindrà lloc el proper dissabte 12 de juliol durant tot el dia, i estarà farcida d'activitats en record a la poetessa, com ara una ofrena floral allí on descansa, un lectura de poemes, o una passejada literària pels espais on va viure. Els actes centrals es reserven a la tarda amb l'espectacle poeticomusical "Tres Voltes Rebel" de Vicente Monera i Jaume Calatayud, i el parlament de Josep Borrell, filòleg i antic director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. El dia acabarà amb una doble activitat: visita a l'estany d'Ivars i gresca i xerinola amb la festa de l'esport i el sopar popular.

Més recursos per als organitzadors
 
Com cada any, la CAL posa a disposició dels organitzadors de Correllengua un ampli ventall de recursos i materials, amb l'objectiu de facilitar la seva tasca.

Enguany destaquen dues exposicions de nova creació: "No volem que la revolució ens neixi morta" que repassa l'acció feminista i política de Maria-Mercè Marçal i "1714: el català, ahir, avui i demà. Et prenc la paraula" sobre les vicissituds de la llengua en els darrers 300 anys. Paral·lelament, també es pot accedir a diversos audiovisuals sobre aquestes dues temàtiques, així com a un recull d'espectacles i actuacions vinculats a la llengua i al país.

Podeu descarregar-vos el Dossier del Correllengua 2014 amb tota la informació.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid