Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Anna Fenoy guanya el concurs de cartells del Correllengua 2014

A la XIII edició dels Premis Joan Coromines es va donar a conèixer el cartell seleccionat pel Correllengua d'enguany, que està dedicat a la Maria Mercè Marçal i Serra

12/05/2014 Llengua

Dissabte passat, la Coordinadora d'Associacions de la Llengua (CAL) va lliurar els Premis Joan  Coromines d'enguany en una cte celebrat a la sala d'actes del Casal Pere Quart de Sabadell.

Els premis són el reconeixement anual de la CAL a persones i institucions que treballen per la defensa i el foment de la llengua i la cultura catalanes. Enguany, els guardonats han estat l'assagista, periodista, dramaturg i novel·lista Víctor Alexandre; els Cinemes Boliche de Barcelona; el programa "La Primera Pedra" de RAC1; la periodista i escriptora Patrícia Gabancho i el músic Carles Belda.

Durant la vetllada, es va donar a conèixer la guanyadora del concurs de cartells del Correllengua 2014, Anna Fenoy. Aquesta decisió va ser el resultat de les votacions de les persones assistents a l'acte, que van poder veure i valorar totes les propostes presentades i van triar la seva preferida. Un cop mostrada el que serà la imatge del Correllengua 2014, Jaume Marfany va fer la lectura del Manifest, escrit pel periodista i director de VilaWeb Vicent Partal.

El periodista esportiu de TV3 Xavier Valls va ser l'encarregat de conduir la celebració. Un a un, els diferents guardonats van pujar a l'escenari a recollir el premi acompanyats per un membre del Secretariat de la CAL. Va ser el moment on els protagonistes van prendre la paraula, en uns discursos marcats per la reivindicació i l'esperonament per seguir treballant per la llengua.

El sociolingüista Francesc Xavier Vila va prendre el relleu per fer un parlament sobre els reptes de les polítiques lingüístiques educatives a la Catalunya independent. L'acte es va tancar amb unes paraules de la senyora Ester Franquesa, Directora General de Política Lingüística, que va fer un reconeixement a la tasca de la CAL.

El Correllengua 2014 homenatjarà a Maria-Mercè Marçal

Enguany, la CAL vol recordar a la poetessa Maria-Mercè Marçal (1952-1998) pel seu compromís amb el país, la llengua i els drets de la dona. És el primer cop que es decideix dedicar el Correllengua de manera monogràfica a una figura femenina.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid