Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua a Andorra organitzat per les institucions

Mentre que a la resta de la nació és la societat civil qui està al darrera

21/05/2014 Llengua

El passat cap de setamana, el Pas de la Casa i Encamp van aplegar diversos actes del Correllengua, el segon consecutiu després que el Centre de la Cultura Catalana deixés d'encarregar-se de l'organització.

Al Pas de la Casa, divendres passat es va fer un berenar popular,  la projecció de "Lego" en català i es va llegir el manifest a favor de la llengua. El manifest es va lloar el paper de la llengua com l´element de cohesió del país i es va recordar la importància de preservar-la com una tradició, també entre els nouvinguts.

Diumenge, el Prat Gran d’Encamp va ser l’escenari, ahir, del quart Correllengua. El bon temps van contribuir a fer que, durant el matí, les famílies s’hi apropessin amb els més petits, que són els que més van gaudir de les activitats programades: el concurs del gran mapa d’Andorra, que consistia a col·locar correctament sobre un mapa del Principat diferents elements geogràfics, i la lliga d’Scrable en català, segons informa el Diari d'Andorra.

Un dels joves participants en aquesta lliga, en Jean, va explicar que es tracta de “jocs molt constructius que ens donen vocabulari”. Un company de competició, en Víctor, va destacar que els jocs “són molt macos, perquè són jocs de vocabulari, d’imaginació i de creativitat”. Jordi Casanovas, un dels pares que va dur els fills ahir al matí al Correllengua, va remarcar que l’activitat també serveix perquè “els nens coneguin el lloc on viuen”.

Durant el dia també es va llegir un manifest a favor de la llengua, es va celebrar una arrossada popular i hi va haver lectura de contes, un campionat d’embarbussaments en català i la projecció en català de la pel·lícula Lego, entre d’altres.

La directora d’Ensenyament Superior i Recerca, Meritxell Gallo, va explicar que l’objectiu del Correllengua és “la promoció de la llengua catalana, el foment de l’ús social del català”. La iniciativa, impulsada pel Govern i pel comú d’Encamp, es va iniciar l’any passat i preveu realitzar cada any dues edicions.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid