Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga de fam
Jaume Sastre atura la vaga de fam després de 40 dies de lluita pel català

Jaume Sastre ha abandonat la vaga en un greu estat de salut, mentre el grup de suport denuncia l'actitud "sorda, irracional, insensible i inhumana" del govern de Ramón Bauzá

16/06/2014 Llengua

Jaume Sastre ha aturat la vaga de fam després de quaranta dies en defensa de l'ensenyament digne en català.

Fa poca estona ho han anunciat el grup de suport al vaguista en una compareixença de premsa, en què Jaume Sastre no hi ha pogut participat donat el greu estat de salut que arrossega després de les setmanes de dejuni.

Avui s'ha conegut que el seu estat de salut era des d'ahir d'una situació límit i de risc. Les persones més properes i la família li han demanat que aturés la vaga. Sastre començarà a partir d'ara la recuperació i romandrà a la Casa Llarga, la casa on ha romàs durant els 40 dies mantenint la vaga de fam.

Bauzá no escolta

El govern de José Ramón Bauzá no ha fet cap gest per dialogar amb la comunitat educativa sobre la imposició del decret de trilingüisme que margina el català a les aules, diàleg que perseguia Sastre amb la seva vaga de fama.

En aquest sentit, el grup de suport amb Jaume Sastre ha denunciat l'actitud del govern de Bauzà, que ha definit com a "sorda, irracional, insensible i inhumana", per haver negat sistemàticament la via del diàleg i el consens en matèria educativa. També recorden que la lluita contra el decret i en defensa de la llengua continuarà, malgrat l'anunci d'aquesta tarda.


39 dies demanant diàleg al president Bauzá

Els suports a Sastre han anat creixent encara més aquests dies mitjançant múltiples accions. Són ja més de vuitanta centres educatius que li fan costat, com també una munió d'exalumnes i associacions d'alumnes. La diada en defensa de l'escola en català, va ser un altre cop de força a Sastre en les seves reivindicacions, que comparteixen més enllà de les Illes: defensa de l'escola pública, de qualitat i en català. I més encara en aquests temps convulsos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid