Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
El Grup de Suport a Yassir denuncia a "Mossos" del Vendrell per amenaces, injúries i vexacions

Informa que "agents de paisà de la policia de la Generalitat van intimidar, amenaçar i insultar a un dels seus membres"

10/04/2014 Drets i Llibertats
Familiars i amics clamen justícia Familiars i amics clamen justícia

El Grup de Suport Justícia per Yassir va informar ahir, en roda de premsa,  que el passat 3 d'abril va interposar una denúncia als Jutjats del Vendrell a diversos agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria per una possible falta d’amenaces, injúries i vexacions injustes previstes en l’article 620 del Codi Penal.

En un comunicat, el col·lectiu de suport informa que el divendres 28 de febrer, al Vendrell, "agents de paisà de la policia de la Generalitat van intimidar, amenaçar i insultar en Mohamed Bentied, un dels membres del Grup de Suport Justícia x Yassir. Es tracta d’un company d’origen marroquí que s’ha significat públicament en les diferents activitats que hem realitzat des del Grup de Suport, i també des del col·lectiu antirepressiu Rereguarda en Moviment, per denunciar el cas d’en Yassir i els abusos policials que pateix la comunitat magribina vendrellenca."

Segons el comunicat això va passar pels volts de les 12:30 de la nit, quan "el nostre company es trobava amb un amic en un bar de la carretera de Sant Vicenç, on resulta que també hi havia uns Mossos d’Esquadra de paisà que, aparentment, estaven fora de servei. En sortir aquestes persones del local, una d’elles es va adreçar a en Mohamed i el va increpar amb un comentari racista que van secundar els seus companys amb expressions amenaçadores com ara "hijo de puta", "moro de mierda", "ya sabemos quién eres y dónde vives, ya te llegará”, etc. El comunicat afegeix que farà públic "qualsevol intent d’amenaça i intimidació" similar. 

El grup de suport exigeix en la nota  que "els responsables polítics del cos dels Mossos d’Esquadra emprenguin de manera immediata mesures cautelars i disciplinàries contra totes i tots els agents de la comissaria del Vendrell imputats per casos d’homicidi i d’agressions durant detencions al carrer o dins d’aquesta comissaria". Tot remarcant a  l’Ajuntament del Vendrell i al Consell Comarcal del Baix Penedès.

Yassir el Younoussi va morir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell

Com explica el Grup de Suport, "el proppassat dia 31 de juliol en Yassir el Younoussi va morir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell, després de ser reduït d’una manera brutal, com estem veien últimament masses vegades. La diferència del cas de Yassir es que va morir sense que ningú que no fos Mosso d’Esquadra ho pogués veure de forma sencera, ni tan sols l’advocat de la defensa, ni la pròpia jutgessa. Encara ara familiars i amics/gues treballen per trobar respostes i per no deixar el cas enterrat en el silenci que l’envolta, que ja dura mesos."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid