Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Concentració per demanar "Justícia per Yassir" al Vendrell

Va morir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra s'aquesta població el passat 31 de juliol.

26/12/2013 Drets i Llibertats
Familiars i amics clamen justícia Familiars i amics clamen justícia

En solidaritat amb la família del Yassir i amb la seva gent, per a reclamar un cop més que se li faci justícia, i que la seva mort no resti impune, s'ha convocat una concentració el 31 de desembre, dia en el qual es compliran 5 mesos de la seva mort. La convocatòria és a les 12.00h del migdia a la plaça Vella del Vendrell.

Aquell 31 de juliol

Yassir El Younoussi va morir el 31 de juliol del 2013 a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de El Vendrell. Tenia 29 anys i, segons família i amics, presentava un perfecte estat de salut abans de ser detingut aquell mateix dia al matí. Mentre Yassir era a la cel·la, sis mossos el van reduir lligant-lo de peus i braços, tot posant-se sobre d’ell fent pressió sobre el seu cos. Es creu que aquesta pressió va poder causar falta d’oxigen i parada cardiorespiratòria.

Reraguarda En moviment considera que  la versió dels mossos és plena d’incoherències: asseguren que la mort de Yassir va ser conseqüència de múltiples cops que ell mateix es va proporcionar al cap i un estat d’ansietat combinat amb ingesta de drogues. Segons l’autòpsia, no s’aprecien marques d’aquests cops ni quantitats tòxiques de substàncies a la sang. La quantitat trobada de 0,3 mg de cocaïna per litre en sang no és tòxica ni molt menys mortal.

La plataforma assegura que el vídeo de la càmera de seguretat de la cel·la de Yassir, presenta clars indicis d’haver estat manipulada: els mossos només van lliurar a la jutge que instrueix el cas un resum d’una hora d’un vídeo d’almenys quatre. El vídeo que es va lliurar en un primer moment estava encriptat, pel que el seu visionat va resultar impossible. La segona vegada, tot just es va presentar una selecció del que la policia considera “més rellevant”, argumentant que la resta es va esborrar.

Per què els mossos d’esquadra es neguen a lliurar el vídeo íntegre de la cel·la de Yassir? es pregunta Reraguarda. Diversos testimonis afirmen que la comunitat marroquina del Vendrell pateix un assetjament constant per part dels Mossos d’Esquadra. Redades, cops, identificacions arbritaries… La mort de Yassir no és un cas aïllat, al contrari, es dóna en un context on la policia té carta blanca per actuar amb una estratègia racista en mig d’un barri obrer freqüentat per aquesta comunitat.

Valora
Vídeos
#JustíciaYassir — MORT AL VENDRELL
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid