Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Condemnen els 2 bastoners solidaris i arxiven la causa contra 7 independentistes per delictes idèntics
08/04/2014 Drets i Llibertats
Els membres dels Bastoners Solidaris al Parlament Els membres dels Bastoners Solidaris al Parlament

Els dos bastoners solidaris de Cop a Cop han estat condemnats a un any de presó i i set més d’inhabilitació per haver mostrat una fotografia d’una presa política catalana empresonada a l’Estat francès per la seva vinculació amb ETA. Alhora, l'Audiència Nacional espanyola ha arxivat de la causa, idèntica, d’enaltiment del terrorisme, contra dos veïns més de Gràcia que feren exactament el mateix que els dos bastoners. Diferències? Les mínimes. Els bastoners van mostrar les fotos de la Lola i la Marina en l’acte de l’Esquerra Independentista de Barcelona en la Diada del 2012. Els ara exculpats ho van fer en el mateix acte, en el mateix Fossar de les Moreres, però un any més tard, el 2013.

"Esquizofrènia al tribunal d’ordre públic", segons Alerta Solidària

En la causa oberta pels fets d’aquest any, fins a 7 independentistes van haver d’anar a Madrid a declarar a l’Audiència Nacional, al Jutjat Central d’Instrucció núm. 4. Dos d’ells citats per haver mostrat les fotos de les preses catalanes condemnades per col·laborar o formar part d’ETA. Cinc més sota sospita d’haver estat els autors de les cremes tradicionals de les banderes espanyola i francesa i la fotografia del seu rei borbó. Si bé en el cas dels darrers cinc encausats el tribunal espanyol reconeix no disposar d’elements que provin la seva vinculació amb els fets, motiu que genera l’arxivament de tot procediment contra ells, en el cas dels que mostraren les fotografies és força diferent. Tots dos van reconèixer haver sostingut les fotografies, per solidaritat amb les preses i per reclamar la fi de la política penitenciària espanyola i francesa que suposen constants vulneracions dels drets humans, vers les mateixes preses però també per a familiars i coneguts que en pateixen la dispersió. Reconeixement que van fer també els dos bastoners solidaris en el judici del passat 27 de març.

Encara més. Uns dies abans, amb data de 10 de març, el Jutjat Central d’Instrucció núm. 5 de l’Audiència Nacional, ordena la continuació de les diligències contra dos independentistes més, en aquest cas de Mataró, per la crema d’una fotografia del monarca espanyol.

Alerta Solidària celebra l’arxiu dels 7 de la Diada de Barcelona, repudia la condemna contra els dos companys bastoners, i resta amatents al proper disbarat judicial que arribi amb el processament dels dos de Mataró o la condemna dels companys encausats per la protesta contra els pressupostos antisocials de l’encerclament al Parlament de Catalunya.

L'organització antirepressiva recorda que en tots aquests casos, els Mossos d’Esquadra han estat diligents col·laboradors d’aquests processos. "Per vergonya de qui diu capitanejar el procés sobiranista de Catalunya, els qui sempre hem defensat la llibertat de la nació completa, veiem de nou el seguidisme interessat de qui no dubta en recórrer a lleis i instruments repressius espanyols per intentar, sense èxit, silenciar els qui mantenim la dignitat de classe treballadora dempeus" puntualitza Alerta Solidària

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid