Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TARRAGONA
Tarragona reivindica un carril bici

Ahir, diumenge 9 de març, més de 200 persones, pujades a una bici o amb patins, han recorregut els carrers de Tarragona sota una reivindicació, la de exigir un carril bici a la ciutat, una xarxa de 45km que sigui apta per a patinadors i ciclistes.

 

10/03/2014 Territori
Ahir petits i grans, de totes les edats, van recórrer en menys d'una hora 7.5km, demostrant que els desnivells de la ciutat de Tarragona no són cap excusa. Van recórrer trams que suposadament, segons el Pla de Mobilitat, presenten més d'un 12% de desnivell, com ara l'av/Argentina, però que tal i com ja va demostrar fa setmanes el grup per una mobilitat ambiental i socialment justa a Tarragona això no es correspon amb la realitat, raó per la qual la rectificació dels desnivells del pla de mobilitat va ser una altra de les peticions escoltades ahir.

Les altres consignes que es van escoltar per megafonia durant el recorregut parlaven sobre l'esgotament del petroli i la seva contaminació i sobre els seus efectes desastrosos per a la nostra societat i per al planeta. En aquest sentit, durant els parlaments es va criticar el sistema econòmic actual per afavorir una mobilitat basada en el foment del vehicle privat, en introduir un ritme frenètic durant el nostre dia a dia, amunt i avall. Segons els convocants, aquests models de vida potencien desajustos socials i mediambientals, i una tecnologia encaminada al consum i al transport de mercaderies.

Amb aquestes accions des del grup de mobilitat es pretén denunciar i conscienciar sobre el fet que tot això ens porta a xocar amb els límits físics del planeta que es manifesta en la finitud dels seus recursos, en especial del petroli, el gas, el coure o el liti. Continuar l'espiral de consum irracional energètic i de matèries primeres porta a la majoria de la població mundial a l'empobriment, la guerra i la fam.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid