Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Postguerra
Acte a Tarragona en memòria de 9 dones mortes per les condicions carcelàries
07/03/2014 Història

El 9 de març es farà un acte públic al convent de les Oblates en memòria de 9 dones que van morir per les condicions carceràries a que van ser sotmeses (1939-1941). Nets i besnéts de demòcrates assassinats per la repressió franquista donaran testimoni d’aquestes nou dones que van morir a la presó.

L'acte està organitzat pel Fòrum de Tarragona per la memòria històrica. Entitat en procés de constitució amb membres de l'esquerra independentista i d'Entrepobles i que sorgit després de les visites guiades pels indrets de la repressió franquista a Tarragona organitzades per la CUP, durant més de dos anys.

El Fòrum ha definit com a marc de treball, la repressió franquista a les comarques de Tarragona, que ens permet evitar de participar en celebracions que no ens són pròpies (celebrar un 14 d’abril o defensar l’adveniment de la III República). Nosaltres deixaríem de participar si fos el cas: pressionar per què l’Administració senyalitzi i dignifiqui els indrets de la repressió franquista a Tarragona i exigir la retirada dels símbols franquistes que encara trobem a les comarques del territori. Com a objectiu final exigir la retirada de l’agulla al riu Ebre al seu pas per Tortosa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid