Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
Denuncien que els Mossos d'Esquadra surten al carrer mostrant les escopetes de projectils de goma

Ho van fer dissabte passat a Barcelona, un mes després de la prohibició de les bales de goma a Catalunya.

31/03/2014 Drets i Llibertats
Stop Bales de Goma Stop Bales de Goma

Stop Bales de Goma denuncia que els Mossos d'Esquadra van sortir al carrer dissabte passat mostrant les escopetes de projectils de goma. A l'acte de sortida de Desobediència2014, un espai al que l'associació  està adherida, i que busca la retirada de les reformes legals plantejades pel govern d'Espanya mitjançant la desobediència civil massiva. L'associació qualifica l'actuació dels Mossos de molt greu i "i Manel Prat i Ramon Espadaler són, com en cada ocasió, els màxims responsables. Reclamem que investiguin i informin de forma pública a la ciutadania sobre aquests fets".

"Els Mossos d'Esquadra van aplicar un desplegament policial desproporcionat i injustificat. És intolerable que a un mes de la prohibició de les bales de goma a Catalunya, els Mossos d'Esquadra surtin al carrer mostrant les escopetes de projectils de goma. Demostra una vegada més la independència amb què actuen, creient-se amb el dret a interpretar les ordres a la seva manera i amb tota impunitat"  apunta Stop Bales de Goma.

Segons l'associació, els antidisturbis van prendre els limítrofs de la manifestació, generant por i tensió entre els manifestants; molts es van anar abans d'acabar el recorregut, per on podien, ja que la majoria dels carrers d'al voltant estaven tancades per ells mateixos. Van rebentar la manifestació quan era a punt de ser desconvocada, de manera desproporcionada i sense raons que ho justifiquessin. Van carregar contra la capçalera i contra el gruix central, generant més pànic. Després van començar una absurda carrera amb les furgonetes, a més de 50km/h al llarg de Via Laietana, posant en perill a les persones que estaven en aquest carrer, i no solament per la manifestació. Molts eren també turistes i gent que havia sortit a passejar. Digne d'esment és també el "malentès" que van tenir un grup de mossos infiltrats amb els seus companys uniformats, quan els anaven a aplicar la seva pròpia medicina a força de porras i cops de puny. Van ofegar els cops amb els crits "Som companys! Som companys!".

A més, Stop Bales de Goma qüestiona la professionalitat amb la qual va actuar la BRIMO i l'ARRO, quan en més d'una ocasió les furgonetes van resultar bloquejades en embusos que van crear ells mateixos. "Així que, una vegada més, ens preguntem si no seria millor per a la seguretat ciutadana i l'ordre públic abolir aquests cossos "especials" de policia".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid