Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antiavalots
Oftalmòloga: “Les bales de goma poden ser letals, provoquen lesions de guerra”

Una doctora de l’Institut d’Oftolmologia de l’Hospital Clínic de Barcelona assegura que les bales de goma poden tenir afectacions secundàries a la mandíbula, les fosses nassals, les cavitats auditives i fins i tot al cervell

28/09/2013 Política
“Les bales de goma poden ser letals, provoquen lesions de guerra”. Amb aquesta contundència es va manifestar Estrella Fernández, doctora de l’Institut d’Oftolmologia de l’Hospital Clínic de Barcelona,dimarts passat durant la seva compareixença en la Comissió d’Estudi dels Models de Seguretat i Ordre Públic i de l’Ús de Material Antiavalots en Esdeveniments de Masses que va tenir lloc al Parlament de Catalunya.

Estrella Fernández, que compareixia a la comissió a petició de la CUP, va assegurar davant dels diputats que les bales de goma no poden ser definides “com a armes de poca letalitat” i va fer un repàs, amb fotografies i informes mèdics, de quatre dels pacients que han passat per la seva consulta. Fernández va alertar sobre les “lesions de guerra” que han provocat les bales de goma i que poden tenir afectacions secundàries a la mandíbula, les fosses nassals, les cavitats auditives i fins i tot al cervell.

D'altra banda, i també convidat per la CUP, va comparèixer Jaume Asens, que en nom de la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d’Advocats de Barcelona va denunciar els “escenaris d’impunitat policial” que han fabricat els reposables polítics “des de la socialista Montserrat Tura fins el convergent Felip Puig, passant per l’ecosocialista Joan Saura”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid