Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#Stoppujades
Protestes veïnals contra la pujada dels transport públic coincidint amb el MWC

La jornada va començar al matí amb mobilitzacions a la Gran Via, talls a la línia 3 i els FCG i va finalitzar al vespre amb talls al passeig de Gràcia i en una ocupació a l'Hotel Casa Fuster.

25/02/2014 Drets i Llibertats

Les protestes veïnals contra la pujada del transport públic es van deixar sentir arreu de la ciutat en la primera jornada del Congrés Mundial de Mòbils (MWC).

A primera hora del matí, es va tallar la línia 3 del metro a Drassanes i poc després de les 9h es va impedir la sortida dels trens de Ferrocarrils de la Generalitat (FCG) de la Plaça d'Espanya durant un quart d'hora. A continuació una manifestació va tallar la Gran Via en direcció a l'Hospitalet a l'alçada de la plaça d'Espanya.

A la porta del MWC, coincidint amb l'arribada de les autoritats, es van concentrat centenars de persones de col.lectius i reivindicacions diferent. Hi havia treballadors de Telefónica i de Panrico, Bombers de la Generalitat i membres de la Plataforma Stop pujades al transport públic.

Hospital de Sant Pau

Paral·lemanent, treballadors de TMB, convocats per la COS-TMB, i metges i veïns es van concentrar davant de l'Hospital de Sant Pau per fer sentir les seves protestes coincidint amb la inauguració del Recinte Modernista amb la presència del president, Artur Mas, i de la ministra de Foment, Ana Pastor, l'alcalde Barcelona, Xavier Trias, l'arquebisbe cardenal Lluís Martínez Sistach i altres personalitats i representants polítics. 

Mobilitzacions al passeig de Gràcia

Després de les concentracions a nombroses estacions del Metro realitzades cap les 19h, més d'un miler de persones es van manifestar pel passeig de Gràcia, tallant la circulació a l'alçada de la Casa Batlló. La marxa va continuar pels jardinets de Salvador Espriu amunt i una cinquantena de manifestants van ocupar el vestíbul de l'Hotel Casa Fuster.

Un cop la plataforma Stop Pujades va desconvocar la marxa, un grup d'un centenar de persones van entrar al Metro a la parada de Diagonal i es va dirigir fins al restaurant Tickets al Paral·lel, ja que segons els manifestants sopava el fundador i president de Facebook, Mark Zuckerberg. La Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra va blindar l’exterior del local.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid