Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
Pintades amenaçants contra el president de l'AVL a València

Han aparegut pintades blaveres ultres a la porta de la casa del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) de la Llengua Ramon Ferrer per la seva defensa de la unitat de la llengua

09/02/2014 Llengua

Segons recull la notícia de La Veu del País Valencià, la porta de la residència del president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer, ha aparegut plena de pintades ofensives contra la seva persona i l'entitat filològica que representa.

La fotografia mostra les pintades contra Ferrer amb paraules no normatives com "catalaniste" i reclamant  la derogació de l'AVL.

Aquest mitjà ha atribuït l'atac amenaçant com a conseqüència de l'estat de crispació que s'ha produït arran de la publicació del nou Diccionari Normatiu Valencià de l'AVL, accentuada per les contínues mostres de rebuig per part dels polítics del PP valencià.

Més amenaces ultres

No es tracta del primer cop que grups ultres amenacen Ferrer o altres membres de la AVL. El passat mes de maig la façana de l'immoble del president d'aquest organisme filològic va ser pintada amb els lemes 'R. Ferrer catalaniste' i 'Fora l'AVL'. Les pintades anaven signades amb les sigles del GAV, el violent i impune autodenominat "Grup d'Acció Valencianista".

AVL: coherència científica i sentit de país

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha mantingut durant els darrers mesos una actitud de coherència científica davant els estirabots del PP i grups blavers moguts per interessos polítics.  Per exemple, el passat mes de juliol es va posicionar entorn  de la polèmica de l'origen "iber" del català del País Valencià, i va emetre un posicionament filològic sobre la proposició de llei presentada pel Partit Popular (PP) sobre la teoria anticientífica que el valencià prové de l'iber.

L'escrit l'AVL, motivat per una formalitat científica i un rigor filològic, i pel sentit del ridícul davant les giragonses tàctiques del PP, deixava clara la vinculació de la variant valenciana a la llengua catalana [text íntegre].

En aquest sentit, en aquella declaració reclamava "fermesa" als grups parlamentaris perquè la llengua no es fes servir "com a instrument polític de confrontació entre els valencians".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid