Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El lingüísta Germà Colon defensa les "Normes de Castelló" i considera l'AVL un muntatge polític

El lingüísta Germà Colon,  en una entrevista a l'edició d'ahir del diari Levante, defensava les Normes de Castelló com a una eina que va posar fi a l'anarquia gràfica i una tanca per evitar el triomf a la insensatesa lingüística. També va qualificar l'Acadèmia de la Llengua Valenciana (AVL) de muntatge polític, i diu textualment "vaig veure que a dit es designava a certs senyors amb el pomposo títol d'acadèmics , els quals estaven dejunis de filologia,i tot just sabien la llengua (algun ni la parlava). Això em va fer apartar-me'n".  

18/12/2007 02:37 Cultura
Germà Colon (Castelló, 1928) és un dels romanistes de major prestigi internacional . Es va exiliar professionalment a Suïssa el 1954, on ha desenvolupat la seva vida acadèmica. És doctor honoris causa per les tres universitats valencianes amb estudis de filologia.
 
Sobre Joan Fuster, Colon assenyala a l'entrevista que ha estat un referent fonamental del despertar valencià. De Sanchis Guarner, el qualifica de bon historiador  i lingüista "al que li van fer la vida impossible".
 
En canvi no s'ha volgut pronunciar sobre Xavier Caspe.
 
Xavier Caspe va ser diputat a les Corts Valencianes per Unió Valenciana. Des de gener de 1989 fins juny de 2002 va pertànyer al Consell Valencià de Cultura. En juny del 2001 Xavier Casp accepta entrar, després de moltes reticències, en l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, fet que li va suposar l'enemistat de certs sectors del seccessionisme lingüístic que ell mateix havia promogut en els anys vuitanta. Va ser acusat de traïdor i una concentració de blavers el 15 de juny del 2001 a les portes de la seu de la RACV, va obligar a que fora evacuat en un furgó policial.
 

 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid