Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nomenclàtor
Pepe Rubianes al nomenclàtor de Barcelona

Pepe Rubianes tindrà un nom al nomemclàtor de Barcelona. Avui s'ha fet públic que l'actor donarà nom a una de les quatre noves places a l'Avinguda del Paral·lel de Barcelona, previstes que es comencin a construir entre l'abril i el maig

13/02/2014 Política

Segons algunes informacions, la reforma del Paral·lel estaria llesta a mitjans de 2015.

Però aquesta opció no és del tot sòlida, ja que al costat de la proposta de la plaça al Paral·lel, l'Ajuntament de Barcelona no descarta buscar una ubicació "més adient" a la Barceloneta, opció que obligaria a canviar el nom d'un espai o esperar fins que en sorgeixi un de nou, i que per tant dilataria el procés per realitat l'homenatge a Rubianes.

El passat 29 de gener, des de la Ponència del Nomenclàtor es va acordar reservar una d'aquestes quatre places fruit la remodelació urbanística al Paral·lel perquè portés el nom de Pepe Rubianes. Es tractava d'un compromís municipal del govern de Jordi Hereu de retre homenatge a l'actor.

Per una altra banda, l'alcalde actual Xavier Trias ha destacat que troba "just" que el reconeixement a Rubianes.

Una reivindicació popular i crítica

Per dedicar una plaça a Rubianes a Barcelona s'han superat molts esculls. La causticitat de l'actor i sobretot la famosa intervenció en una programa de TV3 el 2006 en què declarava "A la mierda la unida d'Espanya" van generar molts atacs contra l'actor i la demonització política de la seva tasca com a professional dels dels sectors més espanyolistes.

Precisament la recuperació de la imatge de Pepe Rubianes es va portar a terme des d'àmbits populars, com el carrer dedicat a l'actor durant les Festes de Gràcia, per part a Comissió de Festa Major del carrer Sant Pere Màrtir. Aquesta reivindicació de l'actor galaicocatalà i la vigència de moltes de les seves obres (en aparicions a la televisió, en vídeo, en homenatges del món de la cultura) han fet possible que finalment es dediqui una plaça a Rubianes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid