Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Injúries i Discriminacions

 Eladi Requena

És curiós que en un estat , on contínuament els polítics s'omplen la boca de democràcia i estat de dret, estiguin penades certes accions i expressions que en teoria formen part de la "llibertat d'expresió", però que en realitat estàn penades amb una forta multa o fins i tot la presó.

18/02/2007 19:58 Opinió

Recentment he llegit en algun mitjà de desinformació massiu  que la fiscalia li demana 21.900 euros a l'actor Pepe Rubianes per "injúries a Espanya", deixant de banda que ho va dir en un to frívol i en una entrevista distesa  i que ell mateix no es pensava que el ressó de les seves paraules tindria tanta repercussió.

 

Sembla que la maquinària de l'estat no està disposada a oblidar aquesta gran afrenta i vol donar un escarment a l'actor, per molt que aquest s'hagui retractat de les seves paraules , i de passada a tota la gent que vulgui fer el mateix en el futur.

 

Cal recordar també que semblant tracte té la crema de la bandera espanyola , penat amb presó i una forta multa.

En definitva, sort en tens si no t'acusen de terrorisme per aplicar la teva llibertat d'expressió.

 

En canvi els catalans hem d'aguantar contínuament els insults que ens arriben de "la Meseta" estoicament, contínuament som insultats des dels mitjans espanyols, on les paraules ofensives ratllen la xenofòbia. Insults que no són penats , i que de segur molts fiscals veuen com una falta lleu i sense importància.

 

Resumint , podem ser trepitjats, insultats i fins i tot poden cremar la nostra senyera en mig de la Plaça Catalunya que no passaria res, tot al contrari dels símbols estatals.

 

Sovint sorgeixen veus, únicament des del Principat, que demanen que Espanya es transformi en un estat federal, però a la pràctica els catalans som considerats com a ciutadans de segona , per tant només tenim un camí, la independència.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid