Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
30 persones en vaga de fam al CIE de Zona Franca de Barcelona

Denuncien la versió "oficial" sobre la mort d'un ciutadà armeni

06/12/2013 Drets i Llibertats
Al voltant de 30 interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, han iniciat una vaga de fam denunciant els fets succeïts la matinada del 3 de desembre, que van acabar amb la mort d'un ciutadà d'origen armeni. Es deia Aramis Manukyan, però els seus amics i coneguts li deien Alik. Tenia 32 anys, tenia una filla de set anys i portava 12 dies intern al CIE de la Zona Franca, segons informa la plataforma Tanquem els CIE

En les últimes hores s'ha estat treballant per contrastar la versió proporcionada per la Policia Nacional, recollint el testimoni d'interns del CIE, amics i familiars. Tots ells coincideixen en una versió dels fets totalment diferent de la versió oficial. Segons les fonts consultades, abans de morir, Alik va rebre cops per part dels agents policials i tot seguit va ser internat en una cel·la d'aïllament, des de la qual hauria estat cridant durant hores, abans que succeís el tràgic desenllaç.

En aquests moments, s'estan realitzant gestions per comunicar al jutjat a què, pel que sembla, ha estat assignada la investigació d'aquest cas, així com als Jutjats de Control de CIE, perquè amb tota la urgència que sigui possible, demanin les imatges de les càmeres de seguretat i suspenguin les eventuals expulsions dels interns que puguin tenir informació rellevant. Igualment, es continua treballant per demanar més dades, tot i la opacitat que impera en aquests centres.

La plataforma exigeix que es dugui a terme una investigació judicial ràpida, imparcial i profunda sobre la mort de l'Alik.

La CUP denuncia les irregularitat que es cometen al CIE i dóna suport la concentració de dilluns

El nucli de Sants-Montjuïc de la CUP Barcelona ha denunciat un cop més les irregularitats que es cometen en aquest centre del districte, on no es respecten els drets humans i es sotmeten a tracte denigrant a les persones internes.

Així com també l’actitud de silenci per part dels partits polítics en la passada Audiència Pública del Districte i la insensibilitat de la resta de formacions, mentre PSC, C’s, PP i la delegada del govern espanyol Llanos de Luna brinden amb cara de complaença per la constitució espanyola, una persona mor i altres lluiten desesperadament contra les injustícies en un centre del qual Llanos de Luna és responsable.

Dóna suport la convocatòria de concentració feta per la plataforma Tanquem els CIE davant de la Prefectura Superior de Policia, a la via Laietana, el proper dilluns 9 de desembre a les 19:30 h.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid