Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
7-N
La Diada de Catalunya Nord tanca el Correllengua 2013

Un any més, Perpinyà és la ciutat encarregada de tancar de manera oficial el Correllengua, tot coincidint amb la commemoració de la Diada de Catalunya Nord.

09/11/2013 Política

Ara fa 354 anys el Tractat dels Pirineus segava la nació en dues meitats i significava la progressiva descatalanització de Catalunya Nord. Enguany es torna a reclamar, potser amb més força que mai, esborrar del mapa el Tractat, tot fent una crida a encerclar les institucions nordcatalanes el proper dissabte 9 de novembre, a les 16:59h.

Parallelament a aquesta iniciativa, el Correllengua continuarà tenint els elements comuns a d'altres anys, amb la lectura de parlaments al peu del Castellet, la tradicional marxa de torxes i els concerts a la Casa Musical amb els grups Taverners, Lafaille cobla i Orxata Sound Sistema. A continuació es detallen els actes organitzats:

16:30h VIA NORD! Organització d'una Cadena Humana que a les 16:59h encerclarà diverses institucions per exigir el compliment de les iniciatives en favor de la llengua i la cultura catalanes. (L'organització acosella apuntar-vos des d'aquesta pàgina)

18h Encesa d'una estelada gegant feta amb espelmes, davant del Castellet. Cants i parlaments.

19h30 Marxa de torxes fins a la Casa Musical

20h30 Concert de Taverners, Lafaille Cobla i Orxata Sound System

Miquel Martí i Pol

Com cada any, el Correllengua serveix per recordar la figura i l’obra d’un personatge de prestigi, ja desaparegut, i que s’hagi significat per la seva estima envers la llengua i el país. Enguany, i en commemoració del 10è aniversari de la seva mort, la CAL ha dedicat el Correllengua 2013 al poeta i escriptor Miquel Martí i Pol.

Al llarg dels mesos que ha tingut lloc el Correllengua, centenars de municipis, viles i barris d’arreu dels Països Catalans han realitzat xerrades, conferències, exposicions, projeccions de documentals, etc. en homenatge al poeta i escriptor.

Des de 1996, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és l’entitat que impulsa el moviment al Principat i a la Catalunya Nord, amb la col∙laboració d’una munió d’associacions comarcals i locals. La principal funció és la de donar suport a les persones o organitzacions locals (ateneus, grups de cultura popular...) en diversos camps:

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid