Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria de l'independentisme
Simposi "Xavier Romeu: Vida, obra i compromís polític", organtizat pel PSAN

Coincidint amb la mort ara fa 30 anys de Xavier Romeu, intel·lectual i dirigent del PSAN, aquest juliol (dies 5 i 6) es realitzà a l'Espai Vilaweb (carrer Ferlandina 43, Barcelona) un simposi per recordar la figura d'aquest pensador independentista.

23/06/2013 Història

El conjunt d'actes estan organitzats pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, la Universitat Catalana d'Estiu i la Societat Coral El Micalet.

El simposi, amb el títol "Xavier Romeu: Vida, obra i compromís polític", comptarà amb la participació de vetarans del PSAN i persones vinculades a la filologia catalana com Salvador Balcells, Josep Bargalló, Josep-Anton Codina, Maria Conca, Guillem-Jordi Graells, Josep Guia, Sofia Lozano, Jordi Moners, Montserrat Niubó, Montserrat Palau, Vicent Partal, Joan Rendé, Guillem Romeu i Isabel-Clara Simó.

Us podeu descarregar el programa i el formulari d'inscripció aquí:

Xavier Romeu va ser un filòleg i escriptor, membre del PSAN del 1978 al 1983, responsable del seu Comitè Central i Executiu, i cap de llista per la circumscripció de Tarragona del BEAN a les eleccions estatals de 1979. També va ser presentador de l'acte independentista al fossar de les Moreres el 1977 i impulsor de la creació dels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC), quan el PSAN va optar per treballar dins l'estratègia independentista.

Recuperació de l'obra de Xavier Romeu

El PSAN ha recopil·lat al seu web un conjunt d'articles de Romeu, escrits entre els anys 1976 i 1983.  També recull un bibliografia de la seva obra literària. A la secció del web Simposi Xavier Romeu – 5 i 6 de juliol 2013 – Espai VilaWeb de Barcelona s'hi poden trobar nombrosos escrits de Romeu i l'agenda del simposi que es realitzarà aquest juliol a l'Espai Vilaweb.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid