Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Retenen durant 30 minuts l'autobús del País Valencià cap al Rebrot

La Guàrdia Civil ha escorcollat a l'altura d'Almenara (la Plana Baixa) l'autobús que trasllada els joves que es desplacen des del País Valencià a l'edició d'enguany del Rebrot que se celebra a Sant Celoni (Vallès Oriental).

05/07/2013 Drets i Llibertats

Enguany, per primer cop l'organització juvenil Arran organitzava l'autobús des del País Valencià per facilitar el desplaçament a aquelles persones que volgueren assistir a l'aplec del jovent dels Països Catalans, el Rebrot, tot i que durant anys passats aquest autobús era organitzat per Maulets.

L'autobús ha eixit hui divendres d'Alacant sobre les 11 del matí, per parar de nou a València i recollir les persones que pujaven des de la capital de l'Horta, sobre la 1 del migdia, tot i que no ha pogut aplegar a l'hora prevista a Castelló de la Plana, ja que a les 14:15 h. dos agents de la Guàrdia Civil han detingut el vehicle a l'alçada d'Almenara (la Plana Baixa) per tal d'escorcollar l'autobús on viatjaven els joves independentistes. De fet, els dos agents que han realitzat l'escorcoll han seguit el bus des de la seua eixida de València, els organitzadors també estan convencuts de que es coneixia la ruta per part de la Guàrdia Civil, ja que aquesta ruta és pública, per tal que la puga consultar qualsevol.

L'escorcoll ha durat mitja hora i s'ha realitzat tant a la part dels viatgers com al portamaletes, així ho ha denunciat l'Assemblea d'Arran de l'Alacantí mitjançant el seu compte oficial de Twitter, l'acte ha estat qualificat per l'Assemblea com "una pèrdua de temps".

Una vegada finalitzat l'escorcoll per part dels agents, el viatge ha pogut continuar per fer l'última parada a Castelló de la Plana i seguir fins a Sant Celoni (Vallès Oriental), on es realitza el Rebrot aquest any.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid