Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Sitges aconsegueix canviar el nom al carrer i la plaça Espanya

El Ple municipal de l'Ajuntament de Sitges celebrat ahir dilluns va aprovar canviar el nom del carrer i la plaça Espanya amb els vots a favor de CiU i la CUP

30/07/2013 Política

La CUP Sitges va presentar a l'octubre passat la moció que "proposava al plenari i a la Comissió Municipal de Toponímia el canvi de noms del carrer i la plaça Espanya" i que tenia l'objectiu de "recuperar la toponímia pròpia de la vila" ja que "Els topònims proposats de plaça del Pou Vedre i carrer de la Bassa Rodona responen a la voluntat de recuperar els noms històrics i populars del que ara són el carrer i la plaça Espanya."

La candidatura independentista dins la campanya a favor del canvi de nom va aconseguir que l'Ajuntament organitzés una consulta que va durar del dia dilluns 3 fins el dissabte 8 de juny, on els i les sitgetanes van decidir mitjançant un procés participatiu si volien deixar enrere una toponímia forana per recuperar la pròpia, la històrica. La consulta organitzada per l'Ajuntament va servir per exposar la voluntat dels sitgetans de canviar els actuals noms del carrer i la plaça Espanya pels de carrer de la Bassa Rodona i plaça del Pou Vedre, recuperant així la toponímia històrica del poble.

Finalment, el Ple municipal de l'Ajuntament de Sitges celebrat ahir dilluns va aprovar canviar el nom del carrer i la plaça Espanya amb els vots a favor de CiU i la CUP, l'abstenció del PSC i els vots en contra de PP, NH i SGI.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid