Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP proposa una alternativa a les retallades socials a Sitges

La CUP defensarà en el proper Ple Municipal una al·legació al pressupost pel 2012 amb una proposta alternativa que permetria evitar les retallades socials que està duent a terme el Govern.

24/05/2012 Política

L’al·legació als pressupostos presentada en forma de proposta per la CUP a Sitges ha estat treballada conjuntament per tota la oposició i proposa la reducció d’algunes partides relacionades amb els serveis de contractació externa per un volum total de 555.740 € per ser reinvertits en la recuperació dels serveis socials perduts fins ara.

Segons la formació, aquestes al·legacions proposen aplicar immediatament mesures per reduir la despesa en temes accessoris com la comunicació, el protocol, o els serveis exteriors i que es procedeixi a la total eliminació dels càrrecs de confiança nomenats fa pocs mesos que fan tasques que poden assumir els propis treballadors de l’Ajuntament per destinar els recursos alliberats a inversió social i promoció econòmica de la Vila. Algunes d’aquestes reinversions anirien destinades a la recuperació del salari dels treballadors de les llars d’infants, reobertura del centre obert El Rusc, beques a les famílies o ajuda a desnonats i habitatge social.

El grup municipal ha assegurat que “en un moment on els recursos econòmics són escassos i els ciutadans han de fer un gran esforç pel pagament d’uns impostos cada vegada mes elevats l’ajuntament de Sitges te l’obligació de destinar els impostos recaptats a reforçar els serveis a les persones i millorar la situació econòmica de les persones i les empreses.”

La CUP al municipi ha explicat que “La voluntat d’aquesta al·legació és proposar les alternatives que el Govern sempre nega que existeixin i aconseguir alleugerir la pressió a la que estan sotmeten els serveis socials de la vila, amb un pressupost més just socialment, equitatiu i amb major consciencia social.”

La CUP opta per la fiscalitat progressiva

A més l’al·legació recull també la voluntat expressada per la CUP en l’elaboració de les darreres ordenances fiscals d’assolir una fiscalitat progressiva, de manera que qui més té pagui més i qui té poc o gens pagui menys o quasi res, assolint uns increments en funció dels nivells de renda i tenint en compte les circumstàncies personals i familiars. Aquesta mesura de progressivitat fiscal es pot aplicar en taxes i preus públics que són facultatius de les decisions de la corporació, a diferència dels impostos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid