Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Sitges vol canviar el nom al carrer i la plaça Espanya

Durant tota la setmana vinent, del dilluns 3 fins el dissabte 8 de juny, els i les sitgetanes podran decidir mitjançant un procés participatiu si volen deixar enrere una toponímia forana per recuperar la pròpia, la històrica

30/05/2013 Política
CUP Sitges Logotip de la CUP Sitges

La CUP Sitges va presentar a l'octubre passat la moció que "proposava al plenari i a la Comissió Municipal de Toponímia el canvi de noms del carrer i la plaça Espanya" i que tenia l'objectiu de "recuperar la toponímia pròpia de la vila" i "oblidar i esborrar les nostres carrers una toponímia que no sentim com a nostra i que és fruit d'una ocupació que ja dura més de 300 anys". Segons la CUP Sitges "Els topònims proposats de plaça del Pou Vedre i carrer de la Bassa Rodona responen a la voluntat de recuperar els noms històrics i populars del que ara són el carrer i la plaça Espanya."

La candidatura independentista creu que "és el moment de deslliurar-se d'aquella nomenclatura i aquells símbols que ens recorden a quin estat pertanyem per la força i que són, ras i clar, una imposició. Tenim un carrer i una plaça amb el nom d'Espanya, un estat que ens oprimeix i ens ataca dia rere dia, i creiem que ja és hora de canviar-ho." per aquesta raó la setmana vinent es realitzarà un procés participatiu per preguntar al veïns sobre la proposta d'aquests  canvis de nom al nomenclàtor de la vila.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid