Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SITGES
CUP: “treballarem per una nova cultura democràtica”

La Candidatura presenta vuit al·legacions al ROM i enceta un procés de debat obert sobre la democràcia participativa

12/01/2012 Política
La CUP Sitges ha aprofitat la iniciativa del nou govern municipal d'obrir un procés de reforma de l'actual Reglament Orgànic Municipal (ROM), per demanar l'obertura d'un procés obert assembleari que desemboqui en la final modificació total o parcial del Reglament abans de finalitzar la legislatura i que el converteixi en una eina que garanteixi la participació ciutadana i la democràcia directa a l'Ajuntament.

La formació ha declarat que “entenem la democràcia participativa com la eina essencial per apropar la política a la ciutadania i la volem aplicar no només a nivell de funcionament intern de la nostra candidatura sinó també per apropar les opaques institucions de govern local a una ciutadania desencantada de l'actual model de democràcia representativa”.

Tot i que en la proposta presentada per l'equip de govern hi ha algun canvi positiu, com l'aprimament del nombre de càrrecs de confiança, la Candidatura independentista ha presentat fins a vuit al·legacions per tal d'obtenir un ROM “més útil i participatiu” i mesurar així “el grau d'implicació real que l'equip de govern té amb la participació ciutadana, tal i com han estat pregonant”.

La CUP presenta vuit al·legacions al ROM

Entre les al·legacions presentades s'exigeix que es doti de més eines a l'associacionisme local per poder informar-se i participar al consistori i la possibilitat de realització de consultes populars i que s'inclogui el procediment i els graus de vinculació al ROM. Per altra banda també demanen que la població pugui exigir la celebració d'audiències públiques sobre els aspectes que es considerin oportuns o la eliminació de la limitació de mocions que es poden presentar per grup i sessió plenària.

La formació ha volgut fer palès la necessitat de dotar la vila de més eines de participació i facilitar l'accés de la població a aquelles que ja existeixen però “són desconegudes i totalment oblidades pels partits”. Finalment, han aprofitat per convidar a tothom a participar en les properes jornades de debat i punts de trobada que s'aniran realitzant des de la Candidatura d'Unitat Popular del municipi.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid