Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GALÍCIA
Greu accident de tren la vigília de la diada nacional de Galícia

Almenys 80 persones van morir i desenes van resultar ferides després que un tren d'alta velocitat va descarrilar ahir a Santiago de Compostel·la

25/07/2013 Internacional

El descarrilament d'un tren de gran velocitat a les afores de Sant Jaume de Compostel·la va provocar ahir al vespre més de 80 morts i 50 ferits, 10 d'ells d'extrema gravetat. El tren de gran velocitat (de 13 vagons) cobria el trajecte entre Madrid i El Ferrol i estava ocupat per uns 247 passatgers quan va descarrilar. El descarrilament es va produir al quilòmetre 84.3 de la via de l'AVE Ourense-Santiago a les 20:42. En aquells moments ja havien començat alguns dels actes de la diada nacional de Galícia i hi havia milers de persones pels carrers de la capital del país ja que els actes més importants de la diada es fan a Sant Jaume de Compostel·la cada 25 de juliol.

El tren Alvia 151 és un model que està entre els TGV i els normals podent utilitzar les dues amplades de vies (la ibèrica i la internacional) i pot arribar a una velocitat màxima de 250 quilòmetres per hora. El govern del PP ha fet del projecte d'estendre els trens d'alta velocitat a totes les “capitals de província” el seu projecte “estrella”, no obstant això, altres sectors, critiquen que és una «ruïna per a l'Estat», ja que ni tan sols la línia més rentable (la Barcelona-Madrid) aporta diners a l'estat, i això ha fet que  per exemple els Estats Units o l'Estat francès desestimessin realitzar projectes similars.

D'altra banda, la nota de premsa de Rajoy sobre l'accident ha causat indignació ja que en un dels paràgrafs es donen les condolències per les vícitmes del "terratrèmol de Gansu". També van sorgint informacions sobre les possibles causes de l'accident que apunten a un mal disseny del traçat de les vies i una manca de manteniment dels sistemes de seguretat.

Des dels Països Catalans la Intersindical-CSC ha emès un comunicat mostrant el seu condol als familiars de les víctimes de l'accident.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid