Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
PROTESTES ANTI-TGV
El Príncep i Rajoy escridassats a Alacant en la inauguració del TGV

Durant la protesta s'han viscut moments de tensió entre la policia i els manifestants a l'entorn de la nova d'estació de tren

18/06/2013 Política

El Príncep d'Astúries va desembarcar ahir amb el TGV a Alacant presidint el viatge inaugural del tren d'alta velocitat a la demarcació. Felipe va estar acompanyat pel president del Govern, Mariano Rajoy i els ministres de Foment i Afers exteriors, Ana Pastor i José Manuel García Margallo, respectivament.

L'acte que va servir per inaugurar oficialment la línia (el servei regular entre Alacant i Madrid començarà avui) va estar protegit per un fort operatiu policial –fins a vint furgonetes – des de primera hora del matí davant les mobilitzacions de protesta convocades. El tren va arribar a les 12.50 hores i, encara que tenia previst tornar a Madrid a les 14 hores, la sortida es va acabar avançant ja que la comitiva oficial no va poder sortir de la terminal perquè els manifestants en bloquejaven la sortida. Els manifestants van tallar l'avinguda de l'Estació i l'avinguda de Salamanca en tots dos sentits, llançant crits contra les autoritats.

Els discursos de les autoritats van estar acompanyats tota l'estona pel soroll de les xiulades i els petards llençats per més d'un miler de manifestants fet que va arribar a posar nerviós el Príncep Felip. Alguns dels manifestants convocats per diversos col·lectius i formacions com ARRAN, EUPV i afectats per preferents portaven estelades i banderes republicanes i una pancarta per denunciar el "malbaratament" i l'"aberració" que significa el TGV, la "desaparició" de trens alternatius i el "abandó" del servei de rodalies.


Encara que la protesta va començar de forma tranquil·la davant l'accés urbà a la nova estació del TGV, amb el pas del temps la tensió va anar creixent i la Policia Nacional va anar augmentant els seus efectius. Quan les autoritats locals i provincials es disposaven a abandonar la terminal del TGV, després que el Príncep d'Astúries i el president del Govern, Mariano Rajoy, haguessin iniciat el viatge de tornada a Madrid, un grup de joves manifestants va tractar d'impedir la sortida dels cotxes oficials i un d'aquests vehicles va rebre l'impacte de diverses pedres i d'una llauna de refresc, mentre els manifestants cridaven contra la corrupció.

Instants després, el carril de sortida de l'estació va ser bloquejat per aquest grup de manifestants que va col·locar grans pedres sobre l'asfalt i es van situar enmig del carrer amb una pancarta amb el lema "Fills de Franco". En aquest moment els antidisturbis del Cos Nacional de Policia van carregar contundentment contra els manifestants que es van intentar protegir llençant algunes pedres. Durant els enfrontaments es van viure moments de gran confusió on fins i tot una policia de paisà va ser agredida per error per un policia uniformat (al segon 37 del vídeo).  Després d'aquest incident, la protesta es va anar diluint tot i que molts manifestants marxaren amb la sensació d'haver participat en un esdeveniment inèdit en la història recent d'Alacant ja que poca gent recordava una mobilització amb tanta trascendència mediàtica i social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid