Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona reclama transparència en les obres del TGV a la ciutat

Anuncia un acte amb veïns, tècnics i representants municipals pel 7 de maig

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona reclama transparència i més informació pública als responsables de les obres del TGV al seu pas per la ciutat de Girona. Considera que els estudis i advertències de la Plataforma ciutadana del TGV a Girona s'han de tenir en compte i en aquest sentit apel·la als responsables d'ADIF i de l'Ajuntament a donar les explicacions públiques necessàries.

13/04/2010 14:16 Territori

Des de l'inici de les obres del TGV a la ciutat, diverses entitats ciutadanes i veïnals s'han queixat de la manca d'informació i de les notícies confuses que van apareixent en relació a les obres de l'esmentada infraestructura. En aquest sentit la CUP ha organitzat un acte pel proper 7 de maig a l'Estació Jove de Girona, amb la presència de tècnics i veïns. També s'hi ha convidat a un representant de l'Ajuntament de Girona per tal de fer sentir la veu de l'equip de govern.

La CUP insta als responsables de mobilitat i via pública de l'Ajuntament de Girona a exigir transparència a l'empresa pública ADIF i a reclamar unprocés obert i acurat d'informació.

Recurs a Foment

La plataforma ciutadana del TAV ha presentat, a data 1 d'abril, un recurs extraordinari al Ministeri de Foment demanant que aturi les obres dels túnels urbans del TGV al seu pas per Girona. Diversos enginyers han estudiat el projecte d'Adif i asseguren que els mateixos arguments que, per raó de seguretat, Foment ha utilitzat a Barcelona per canviar el traçat i no fer passar els túnels pel carrer València ara s'apliquen a Girona.

Aquests tècnics alerten del perill de l'obra ja que asseguren "no hi ha forma humana" de reomplir amb formigó els forats que la tuneladora va deixant al seu pas. El ministeri té 30 dies per respondre i si denega l'aturada de les obres la plataforma recorrerà per via judicial.

Conferència informativa

La Plataforma Ciutadana TAV Girona ha convocat una conferència informativa, el 27 d'abril, a les vuit del vespre l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona en la qual preveu explicar als ciutadans en què consisteix exactament el recurs que s'ha presentat al Ministeri de Foment.

En la conferència hi serà l'advocat que representa l'entitat, Benet Salellas, així com els enginyers Santiago Cardenal i Lluís Batlle, així com de diferents representants d'algunes associacions de veïns.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid