Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#RectoratOkupat
La PUDUP assegura que l'ocupació del rectorat de la UB era una protesta pacífica

Com a resposta al desallotjament, s'ha convocat una concentració, demà a les 17h davant del rectorat i una assemblea general de la comunitat universitària a les 18:30h al Claustre de Filologia.

26/05/2013 Educació

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) ha emès un comunicat, mitjançat un vídeo, on desmenteix els motius del desallotjament del rectorat de la UB, exposats pel seu rector, Dídac Ramírez. La Plataforma assegura que la tancada era un protesta pacífica i en tot moment va estar oberta al diàleg.

Com a resposta al desallotjament i per acordar noves mobilitzacions, la Plataforma ha convocat un concentració demà a les 17h davant del rectorat de la UB i una assemblea general de la comunitat universitària a les 18:30h al Claustre de Filologia de l'edifici històric. Per la seva banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) fa una crida a participar en aquestes mobilitzacions.

Recordem que dijous passat, treballadors i l'alumnat de la UB van ocupar el rectorat per rebutjar el desmantellament de la universitat pública i convidar als òrgans de govern de la universitat a exercir el dret democràtic a la desobediència.

Ahir, cap a tres quarts de quatre de la matinada, un important operatiu policial va desallotjar, per ordre del rector,  la cinquantena de persones que mantenien la protesta, tal com ho havien acordat hores abans en assembles. Tot i que no hi van haver detencions,  si que hi van haver identificacions i es va denunciar que un gran nombre de persones van resultar ferides a causa de les tibades de cabell, cops i contuncions. Fa cinc anys, el mateix rector ja va ordenar el desallotjamet del vestíbul del rectorat (Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya).

Cal remarcar també que, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) a la UB, es va reunir la tardor passada amb el rector i li va comunicar que els membres del sindicat estarien amb ell "si encapçalés un procés de desobediència administrativa davant del vergonyós ofec econòmic a què s'està sotmetent la Universitat de Barcelona (el dèficit de la Generalitat amb la UB és superior als 100 milions d'euros, si les nostres informacions són correctes".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid